Politika

OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

Predsjednica na proslavu nije pozvala bivšu premijerku, Kosor misli da je nepoćudna

Na subotnje obilježavanje Dana državnosti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je mnogo uzvanika. No, među njima se nije, što je mnoge začudilo, našlo ime bivše premijerke Jadranke Kosor.

Jadrnaka Kosor   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

"Nisam pozvana, kao što nisam pozvana ni na svečanu sjednicu Hrvatskog sabora. Koliko sam ja u politici, više od 20 godina bila, uvijek su bivši premijeri pozivani. Zanima me tko će se još od uglednih ljudi pojaviti, odnosno tko je sve pozvan, jer bi to onda značilo ako spadam na listu nepoćudnih da je, logično, zanimljivo vidjeti tko spada sve na listu poćudnih, rekla je Kosor za RTL te dodala kako netko tko je predsjednik države ne može imati simpatije prema određenim građanima i građankama.

"Jednostavno to Ustav ne dozvoljava. Ja stalno ponavljam da bi se Ustava zaista trebali držati ko' pijan plota", zaključila je Kosor.

S druge strane, Ženska mreža Hrvatske, koja okuplja 34 nevladine organizacije, je odbila doći na prijem. Navode da predsjednica svojim postupcima poručuje da ne namjerava štititi prava žena u Hrvatskoj.