Ostalo

11 MEDALJA ZA OSIJEK ŽITO NA MITINGU U SISKU

PK Osijek Žito ima dvije juniorske reprezentativke na EP

Odlični rezultati stižu nam iz plivačkog kluba Osijek Žito. Na mitingu održanom u Sisku osječani su uzeli 11 medalja a najvbrijednija su bila odličja 2 plivačice koje su se plasirale na europsko prvenstvo.

Na juniorskom EP 2 plivačice iz Osijeka   FOTO:STV
Piše: STV/Republika.eu

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i Plivačkog kluba “Sisak Janaf” održan je Grand prix miting pod imenom “Sisak 2015.”. Bilo je to prvo veliko natjecanje na velikom 50-metarskom bazenu pa je uspjeh osječkog kluba s osvojenih 11 medalja više nego odličan.

Nakon Nore Grevinger koja je izborila nastup na juniorskom Europskom prvenstvu u kadru reprezentacije Hrvatske još tijekom zime, na ovom natjecanju to je uspjelo i drugoj Osječanki Lei Knežević, koja je izborila normu na 100 metara leđno.

"Meni je to najveći rezultat do sada. Sretna sam i jako zadovoljna i vjerujem da ću opravdati poziv u reprezentaciju nastupom na Europskom prvenstvu", kazala je Lea Knežević.

Ovo natjecanje u Sisku bilo je iz kategorije HPS Grand prixa, ono je uvršteno i u kalendar hrvatske juniorske reprezentacije u sklopu priprema za skorašnje Europsko juniorsko prvenstvo.

Osijeku je bolna točka već godinama mali bazen i zato je ovaj rezultat plivača ogroman za klub.

"Mi godinama već upućujemo apel gradu, ali grad nas ne čuje dobro očito. Treba nam 50-metarski bazen jer svi ovi rezultati plivača koji su odlični, bili bi još bolji da imamo prave uvjete za rad kao većina klubova", ističe tajnica kluba Karolina Herek.

Osijek Žito ima i 4 juniorska reprezentatvca Hrvatske, a sljedeća velika natjecanja bit će Zlatni Medvjed, miting u Rimu i državno prvenstvo u Zagrebu u mjesecu srpnju.

Na natjecanju u 50-metarskom bazenu nastupilo je oko 250 plivačica i plivača iz Hrvatske, ali i jednog mađarskog kluba.