Ljubav & sex

IMUNI NA LJUBOMORU

Sinjski golupčići 60 su godina u braku, a ovo je njihova tajna

Brak koji traje 60 godina – u današnje vrijeme čini se kao neka bajka, ali on zaista postoji. I to u dalmatinskom selu Satrić pokraj Sinja gdje žive supružnici Vardić koji su se vjenčali na samom pragu punoljetnosti, a od tada je prošlo punih 60 godina

Marija i Stipe poznaju se cijeli život   FOTO:Screenshot@InMagazin
Piše: Republika.eu/Zadovoljna.hr

Iako smo danas svjedoci kratkih veza i još kraćih brakova, vjeru u ljubav vraća bračni par Marija i Stipe Vardić iz sela Satrić pokraj Sinja koji je ovih dana proslavio 60. obljetnicu braka.

Marija i Stipe poznaju se cijeli život, a njihovoj ljubavi kumovali su roditelji. Naime, u vrijeme kada su oni bili mladi starije žene dogovarale su brakove pa je tako Stipina majka ušla u kontakt s Marijinom majkom s namjerom da se njihova djeca vjenčaju. U to doba bilo je važno ispitati porijeklo potencijalnog ženika, iz kakve obitelji dolazi i slično, priča Marija u prilogu InMagazina. 

Marija je slovila kao najljepša djevojka u selu pa joj udvarača nije nedostajalo. 

'Imala sam i drugih prilika, ali nekako je Stipe privukao veću priliku nego drugih. Znali smo se od malih nogu', priča Marija, a Stipe dodaje:

'Ona je bila jedna od najzgodnijih cura u našoj župi, ali nisam ni ja bio loš.' Premda ne skidaju osmijeh s lica, kažu, bilo je i teških životnih trenutaka, pogotovo kada je Stipe godine provodio živeći izvan granica Hrvatske. Otišao je u svijet kako bi obitelji osigurao budućnost. 

'Stipe je 32, 33 godine stalno bio po svijetu, a ja sam bila kod kuće s djecom i mučila se sa stanjem i imanjem i radila. Sve sam to preboljela, a to danas mladi ne bi izdržali', ističe Marija. Kažu da u današnje vrijeme mladi olako shvaćaju ulazak u brak. Netolerancija, nepoštivanje i doza ljubomore glavni su krivci za sve češće razvode. Živjeli su odvojeno, ali kod njih za ljubomoru nije bilo mjesta. 

Više na Zadovoljna.hr