Ljubav & sex

PRONALAZITE LI SE?

Sedam znakova da ste preboljeli bivšu ljubav

Kako preboljeti bivšu ljubav? Postoje li pisana pravila o tome ili je sve u našoj glavi? Najviše sami sebe moramo izliječiti, no nekoliko znakova otkriti će vam da ste ju preboljeli. Krenimo redom.

Ilustracija   FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
Piše: Republika.eu

1. Jesu li se suze osušile? Možete razmišljati o svom bivšem partneru a da se ne se rasplačete. Osjećaji polako postaju neutralni - to je dobar znak da i bivša ljubav ostaje u prošlosti.

2. Razgovarate li bez spominjanja bivšeg/bivše? Još ste uvijek skloni spomenuti njega ili nju dok razgovarate s prijateljima, obitelji, kolegama? Ne, niste ga preboljeli. Počnite ga/ju što manje spominjati. Ukoliko počnete u dobrom društvu prepričavati cool situacije iz prošlosti, a bez da ga/ju spomenete, bar dva tjedna - dva koraka ste naprijed. 

3. Je li vaš život postao "zona bez bivšeg"? Viđate li još uvijek bivšeg partnera? Ili se dopisujete? To bi bilo ok, možda, ako ga prebolite. Do tada, maknite se od toga. Svoj život morate presložiti tako da možete funkcionirati bez njega. Kada opet stanete na svoje noge (bez pomoći bivšeg), znajte da ste spremni krenuti dalje.

4. Je li vam se vratilo samopouzdanje? Prekid vas je ponekad natjerao da počnete sumnjati u sebe i vjerojatno snažno "udario" na samopouzdanje. Pričekajte da dobro mišljenje drugih o vama jednostavno ne može pomutiti sreću.

5. Jeste li naučili koju lekciju? Ljudi su skloni ponavljati pogreške, ali samo zato što su lijeni porazmisliti o tome što se dogodilo. Možete li izlistati nekoliko stvari koje ste naučili iz prethodne veze i zakleti se da ih više nikad nećete ponoviti? Za pobrojiti sve to potrebno je vrijeme, no možete li razumjeti i donekle objasniti svoje postupke, spremni ste opet se upustiti u potragu.

6. Počeli ste se nadati? Vjerujete da je tamo negdje vani netko stvoren za vas? Zato pričekajte da ponovno dođete u "pozitivno stanje" prije nego što počnete izlaziti.

7. Postali ste znatiželjni? Opet ste počeli primjećivati zgodne dečke ili cure po ulici? Spremni ste ponovo voljeti i biti voljen.