Požeško-slavonska

PROJEKT ''OBRAZUJMO SE ZAJEDNO''

U Požeškoj županiji 41 pomoćnik u nastavi

Požeško-slavonska županija provodi svoj novi projekt “Obrazujmo se zajedno” u kojemu je osigurala za 65 učenika osnovnih i srednjih škola s posebnim potrebama pomoć u nastavi.

Ilustracija   FOTO:Damir Spehar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Kroz projekt je na godinu dana zaposlen 41 pomoćnik u nastavi, a u projekt je uključeno 11 osnovnih i dvije srednje škole. Svi pomoćnici u nastavi prošli su potrebnu stručnu edukaciju te su počeli raditi. U povodu početka nastave sve ih je primio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te im čestitao.

''Za ovaj projekt Županija je aplicirala 1,7 milijuna kuna. Program ide, a imamo i povratne informacije od prošle godine od roditelja djece s posebnim potrebama. Sigurno je to na dobrobit djece i pokazatelji govore da djeca postižu mnogo bolje rezultate u učenju. Oni se u toku školske godine povežu tako da postanu i prijatelji, stvara se veliko povjerenje između djece i asistenata'', istaknuo je župan.

Projekt se provodi od 1. rujna 2015. godine do 31. kolovoza 2016. godine, a sredstva u iznosu od 1,7 milijuna kuna Županija je dobila kroz EU socijalni fond, a projekt se provodi preko Razvojne agencije Panora. Cilj je projekta pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove na području županije, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, ali i zapošljavanje mladih nezaposlenih osoba kao pomoćnika u nastavi.