Ljubav & sex

BLAGDANI VAM I NISU NAJDRAŽA STVAR

Kako preživjeti blagdane single?

Ako ste single, blagdani vam vjerojatno i nisu najdraža stvar na svijetu. Sva ta obiteljska okupljanja, zabave i domjenci te dosadni rođaci sa svojim pitanjima tipa "a gdje ti je kakav dečko?". Dakle, opet je stiglo to doba godine, a mi vam otkrivamo koje sve prednosti imate ako ste single za vrijeme blagdana

Uzmite si malo vremena za sebe   FOTO:Freedigitalphotos
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

Dakle, ove godine prigrlite svoju slobodu i neovisnost i nemojte biti depresivni samo zato što nemate dečka. Niste jedini na svijetu, a postoje mnogi načini kako tijekom blagdana možete uživati i sami. 

Ovo je odlična prilika da se zabavljate, izlazite i upoznajete nove ljude te da se posvetite sebi. Važno je samo da promijenite svoju perspektivu i blagdani će vam postati mnogo draži. 

Uživajte u svojoj slobodi

Ako ste single možete izlaziti i družiti se s drugim ljudima bez da se ikome morate opravdavati ili polagati račune. Dakle, ovih blagdana prigrlite svoju slobodu i uživajte koliko god možete. Otiđite na sve partyje i domjenke na koje ste pozvani jer to je odlična prilika da upoznate nekog novog i da se dobro zabavite. Možete i sa svojim single prijateljicama organizirati party za samce. Ukrasite svoj stan, puštajte si božićne pjesme, pecite kolače...Jednostavno nemojte dozvoliti da vas činjenica da ste sami baci u depresiju. Uživati u blagdanima možete jednako tako kao i da imate partnera. Postoje mnoge stvari koje možete raditi bez njega. Ne treba vam muškarac da biste se osjećali posebno ovih blagdana. 

Ne morate kupovati poklon za dečka

Još jedna od prednosti kada ste single je ta da si ne morate razbijati glavu time što ćete pokloniti dečku za blagdane. Umjesto toga, možete nešto pokloniti samoj sebi. Zacijelo postoji nešto što već dugo želite. Ovih blagdana poklonite to sebi jer ste zaslužili. 

Više vremena možete provesti s obitelji

Blagdani su vrijeme kada posebno do izražaja dolazi obitelj i njezino značenje. Ako ste single to znači da sve ono vrijeme koje biste inače proveli s partnerom sada možete posvetiti svojim najmilijima. Pecite kolače s mamom, posjetite baku i djeda ili odite u božićni shopping sa sestrom. Mnoge su aktivnosti koje možete raditi zajedno s članovima svoje obitelji pa ih nemojte zaboraviti. 

Veća fleksibilnost

Dok ste u vezi vaše je vrijeme ograničeno, a svoj raspored morate prilagoditi svom dečku. Trebate posjetiti njegovu obitelj, kupovati poklone za njegovu mamu, itd. Dok ste sami niste ograničeni pa možete prilagoditi raspored kako vam odgovara. Ako želite, možete i negdje otputovati. U zemlju o kojoj već dugo sanjarite, otići negdje na vikend putovanje ili pak posjetiti rođake koje već dugo niste vidjeli. 

Odvojite dio vremena za one kojima je najpotrebnije

Želite li istinski osjetiti duh Božića prijavite se za volontiranje. Pomažite dobrotvornim udrugama ili volontirajte u azilu za životinje. Bolje ćete se osjećati jer ste nekome pomogli, a vaši će vam ljubavni problemi izgledati besmisleni. Također, možete pregledati svoje stare stvari koje vam više nisu potrebne i donirati ih. Pomaganje drugima odličan je način da se podsjetimo koji je zapravo pravi smisao blagdana. 

Odvojite neko vrijeme samo za sebe 

Ako ste single nemojte kukati zbog toga već uživajte dok možete. Imate vrijeme koje možete posvetiti samo sebi, a to je nešto neprocjenjivo. Priuštite si kupku, otiđite na masažu, provedite kvalitetno vrijeme samo sa svojim mislima. Ako je iza vas naporno razdoblje, dozvolite sami sebi malo uživancije za blagdane. Kupite si čokoladu, stavite svoj omiljeni film, upalite mirisnu svijeću i jednostavno uživajte. Mnogo je načina na koje možete tetošiti sebe i priuštiti si lijepe trenutke ispunjene mirom i zadovoljstvom. 


Izvor: Zena.hr