Politika

VRKIĆ DEMANTIRAO MEDIJSKA PODMETANJA

"Preozbiljan sam i prestar da bih komentirao samog sebe kao mogućeg budućeg premijera u ovoj situaciji"

Nikola Grmoja iz Mosta odbacio je spekulacije da Most s HDZ-om pregovara o osječkom gradonačelniku kao mogućem mandataru.

Ivica Vrkić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Jutarnji.hr

"Ma kakav Vrkić!? Uopće u takvim pregovorima nismo sudjelovali, a kamoli da smo razgovarali o Vrkiću. Nama bi Vrkić bio apsolutno neprihvatljiv. I njega smatramo starim licem, a stalno ponavljamo da novu vlast trebaju legitimirati novi ljudi, nova lica...", odlučan je Grmoja, donosi Jutarnji list.

"Preozbiljan sam i prestar da bih komentirao samog sebe kao mogućeg budućeg premijera u ovoj situaciji. Najbolje mi je da šutim da ne ispadnem smiješan dok je sve to virtualno. Osobno ništa ne forsiram, ambicija velikih nemam, ali veseli me da je ovime Osijek došao u središte pažnje. Nemam se pravo petljati u te odluke, to više što na ovim izborima nisam niti bio. Neka bude onako kako odluče oni koji će dobiti mandat!", komentirao je Ivica Vrkić nagađanja da bi on mogao biti izbor HDZ-a za premijera jer je kao gradonačelnik Osijeka kojim vlada u simbiozi s SDP-om dokaz da su Mostovi zahtjevi realni.

Na pitanje je li s nekim ipak razgovarao o takvoj mogućnosti, Vrkić je kazao da nije.

Iz HDZ-a su nam također jučer neslužbeno rekli da nije bilo razgovora s Ivicom Vrkićem. Vrkić je političku karijeru započeo kao hrvatski proljećar i miljenik Savke Dabčević Kučar, koji je 1995. napustio HNS i prešao u HDZ.