Zabava

KAKO TO POSTIĆI?

Tajni trikovi ženskog uma

Usredotočenost partnera jednog na drugo je najvažnija za uspjeh veze. Ali kako to postići kada s vremenom sve više mana vašeg muškarca izlazi na vidjelo?

Muško ženski odnosi   FOTO:Fotolia
Piše: Republika.eu/ Cosmopolitan.hr

Dokažite da ste u krivu

Kada vam smeta neka sitnica koju je vaš dragi učinio, možda nije stvar u tome što vas je izludilo, nego vas možda nešto drugo izjeda na mnogo dubljoj razini. Otkrijete li što je to, možete promijeniti razmišljanje i biti manje uzrujani. Prvo se zapitajte zašto ste se uzrujali. Recimo da mu trebaju sati da odgovori na vaš SMS i pretpostavljate da je to zato što mu nije stalo. "Pronađite razloge da ste u krivu", kaže dr. Shannon Fox. "Tim izvlačenjem suprotnosti pomažete da vaše uzrujavanje ostane u granicama normale."

Smanjite ogovaranje

"Žene se zbližavaju uspoređujući partnere i sve probleme koji dolaze uz vezu", kaže Fox. Naglašavanje ‘I onda je on...' i stalno pretresanje njegova ponašanja priziva negativne misli koje ćete imati kada ga vidite sljedeći put. Nije realno očekivati da nikada nećete prigovarati pa zato kada se žalite, zbrojite to što m smeta s nečim što je kod njega super. Npr. "Mrzim kada daje jednosložne odgovore, ali zaista dobro planira izlaske." To vam dopušta da se povežete s dragim i realno ga stavite na neko mjesto u vašem umu.

Potražite dobre osobine

Što god vam smeta kod dečka toj njegovoj osobini pronađite dobru stranu. Neuredan je? Razmislite što je dobro u tome. "Gledajte na njegovu neurednost kao na sinonime za opuštenost i nekoga tko nema potrebu za kontrolom", kaže dr. Alan Gratch, autor knjige "If Men Could Talk". Vjerojatno će vam prepustiti da odlučite kako ćete preurediti stan. Evo još jednog primjera - ne priča mnogo. "Takvi tipovi su smireniji i logičniji, što je dobro za vas jer vam može pomoći riješiti vaše problem na razuman način", ističe Dratch.

 

IZVOR: Cosmopolitan.hr