Požeško-slavonska

NOVE INVESTICIJE I PRAVNI STATUS

Pakračkoj bolnici status gradske

Od kraja listopada pakračka bolnica posluje pod novim nazivom - Gradska bolnica Pakrac, s novim statusom i djelovat će kao podružnica Opće županijske bolnice Požega, kako je i registrirana na Trgovačkom sudu.

Gradska bolnica Pakrac   FOTO:Dusko Mirkovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Time je dobila novi pravni status, a kao predstojnica imenovana je dr. Slavica Klaić, dosadašnja pomoćnica sanacijskog upravitelja.

U povodu toga bolnicu su obišli u radnom posjetu zamjenik ministra zdravlja, prim. mr. sc. Marijan Cesarik, dosadašnji saborski zastupnik Zdravko Ronko te sanacijski upravitelj OŽB Požega, prof. dr. sc. Željko Glavić.

''Gospodin Ronko najzaslužniji je za sve što se pozitivno događalo u pakračkoj bolnici, a i u zdravstvenom sustavu Požeško-slavonske županije. Situacija 2013. godine bila je takva da su stručnjaci Svjetske banke i Europske komisije htjeli ugasiti pakračku bolnicu, što meni nije bilo prihvatljivo. Pronašli smo kompromisno rješenje da pripojimo pakračku bolnicu jednoj od najboljih bolnica u RH, a to je Opća županijska bolnica Požega. Danas pakračka bolnica nakon dobrog sanacijskog razdoblje dobiva status gradske bolnice, jedina u RH'', rekao je Cesarik.

''Danas smo podigli kvalitetu rada, bolnica je dobila magnetsku rezonancu i ima visok rejting kako u radiologiji tako i u mnogočemu drugome. Imati objedinjeni Hitni bolnički prijam, uvjet je opstanka ovakve bolnice'', dodao je Cesarik.

Nova predstojnica Gradske bolnice Pakrac, dr. Slavica Klaić, naglasila je kako je tijekom sanacijskog razdoblja uloženo jako mnogo, otvoren je niz novih prostora, preuređen veći broj ambulanti, a sagrađeno je i novo parkiralište. Posebice je naglasila kako je otvoren novi odjel hemodijalize, te objedinjeni Hitni bolnički prijem. Zahvalila je saborskom zastupniku Ronku na lobiranju za bolnicu.

Magnetna rezonanca za pakračku bolnicu preseljena je iz Požege.

''Kada smo ovdje postavili magnetsku rezonancu, pokazalo se da ima gotovo 30 posto bolju rezoluciju od one koja je bila u Požegi. Štošta utječe na to, posebice to što u blizini nema ni prometnice ni industrije koja bi ometala kvalitetan rad magneta. Dakako, veliku ulogu ima i zamjena najvažnijih dijelova na instrumentu'', rekao je sanacijski upravitelj Glavić.