Zabava

"ĆAĆA SE VRAĆA"

Ćaćin izlazak iz Remetinca pobudio duhovitost na webu:"Dvostruka promjena u redovima HDZ-a - izlazi Sanader, ulaze Kalmeta i Rimac"

Nakon što je jučer Ustavni sud usvojio žalbu Sanaderovih odvjetnika i ukinuo mu istražni zatvor društvene mreže su doslovno eksplodirale, a kod autora fotomontaža probuđena je dodatna inspiracija.

Nakon što je jučer Ustavni sud usvojio žalbu Sanaderovih odvjetnika i ukinuo mu istražni zatvor društvene mreže su doslovno eksplodirale, a kod autora fotomontaža probuđena je dodatna inspiracija.   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Tijekom boravka u zatvoru u Remetincu Ivo Sanader je postao glavna zvijezda na društvenim mrežama. Teško ćete danas pronaći osobu koja nikada nije čula za famoznu grupu na Facebooku posvećenu, vjerojatno na ironičan način, nekadašnjem predsjedniku HDZ-a i premijeru Ivi Sanaderu. Grupa „Ćaća se vraća“ ima preko 80 tisuća sljedbenika, odnosno fanova koji u velikom broju aktivno sudjeluju u radu te grupe. Način i politika Comunnity managmenta administratora grupe „Ćaća se vraća“ se uglavnom svodi na objavu sličica i fotomontaža s duhovitim dosjetkama, zatim objave fotografija fanova s natpisom „Ćaća se vraća“ iz različitih i raznovrsnih situacija itd.

Nakon što je jučer Ustavni sud usvojio žalbu Sanaderovih odvjetnika i ukinuo mu istražni zatvor društvene mreže su doslovno eksplodirale, a kod autora fotomontaža probuđena je dodatna inspiracija. Jedna od najzanimljivijih među njima, koja je privukla veliku pozornost među korisnicima društvenih mreža je ona u kojoj je Sanaderov izlazak iz zatvora u Remetincu prikazan u nogometnom kontekstu. Radi se o fotomontaži u kojoj Sanader za vrijeme nogometne utakmice izlazi s terena, a umjesto njega u igru ulaze dva „igrača“ Božidar Kalmeta i Josipa Rimac. Autor fotomontaže je aludirao na situaciju u kojoj se nalaze dvoje istaknutih članova HDZ-a Božidar Kalmeta i Josipa Rimac, a odnosi se na kazneni progon koji je pred njima i prognozira potencijalni odlazak na ono mjesto na kojem je dojučer bio Ivo Sanader.