Kazalište

SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA OSJEČKOG HNK

Bečka klasika ponovno u osječkom teatru

Osječka koncertna publika ponovno je sinoć imala priliku uživati u bečkoj klasici. Naime, orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku premijerno je izveo Simfonijski koncert pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca, i uz nastup solistice na klaviru Vesne Podrug Kossjanenko.

Bečka klasika ponovno u osječkom teatru   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Još 2012. godine osječko kazalište pokrenulo je niz simfonijskih koncerata s naglaskom na bečke majstore Haydna, Mozarta i Beethovena, ali i Schuberta, Brahmsa, Mendelssohna, te nešto rjeđe izvođene hrvatske autore. 

Na preksinoćnjem premijernom koncertu osječkoj publici izveden je Beethovenov Koncert za klavir i orkestar u C-duru, posvećen njegovoj učenici Ani Louisi Barbari von Keglevich, barunici od Bratislave koja je hrvatskog podrijetla. Izvedena je i Beethovenova 1. simfonija u C-duru te Massenetova orkestralna suita Scenes pittoresques. 

Simfonijski koncert orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku održan je u okviru premijernih glazbenih izvedbi u kazališnoj sezoni 2015./16, a izvedbe će se održati i u ponedjeljak i utorak, 16. i 17. studenoga, također u 20 sati.