Kazalište

PRVI POSJET HRVATSKOJ

Pekinška opera u Zagrebu

Jedinstvenu priliku za uživanje u neklasičnoj operi imat ćemo ove subote u kinodvorani zagrebačkog SC-a. U svom prvom posjetu Hrvatskoj, ansambl Šangajske kazališne akademije izvest će pekinšku operu Kina u bojama.

Ilustracija   FOTO:Nina Djurdjevic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Po čemu je ona posebna otkrila nam je Jelena Vrhovski iz organizacije:

"Sastoji se od pet dijelova i svaki dio predstavlja neke od tehnika koje su karakteristične za pekinšku operu. To neće biti klasična opera, to će biti pet različitih priča, a u nekima od njih bit će karakteristične akrobacije i borilačke vještine, dok će u drugima možda biti naglasak na koreografijama, raskošnim kostimima i na pjevanju", rekla je Vrhovski.

Ulaz na predstavu je besplatan: "Kino u SC-u stvarno je veliko, ima više od tisuću mjesta takko da će biti nešto za sve zainteresirane. Fizičkih karata nema, ni prijave ni najave nisu potrebne tako da treba samo doći u subotu i uživati u predstavi", rekla je Vrhovski.

Dio programa je i za klince: 
"Dok recimo roditelji uživaju u predsatavi, djeca mogu biti u predvorju kina zajedno s našim voditeljicama i izrađivati svoje pekinške maske."

Ova radionica također je besplatna, a više informacija nalazi se na: "Na našoj interenetskoj stranici Konfucijeva instituta sveučilišta u Zagrebu www.ki.unizg.hr ".