Kazalište

POZNATI TENOR U OSJEČKOM HNK

Domagoj Dorotić – novi tenor osječkog HNK

Kao što je i najavljeno, novo veliko lice dolazi na daske Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Sada već bivši tenor zagrebačkog HNK, Domagoj Dorotić, seli u Osijek nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.

Domagoj Dorotić – novi tenor osječkog HNK   FOTO:HNK Zagreb
Piše: STV / Republika.eu
Dobotnik nagrade Hrvatskog glumišta, nagrade Vladimir Ruždjak i mnogi drugih, potpisao je ugovor na četiri godine sa osječkim Hrvatskim narodnim kazalištem, što nam je potvrdio i intendant Božidar Šnajder. Riječ je o tenoru s domaćim i inozemnim iskustvom, Domagoju Dorotiću.

"Ono što će, što je interesantno i što želim naglasiti i čime se mi svi trebamo ponositi u ovom gradu, kad bude sutra pjevao, neznam, u Hamburgu, kad bude pjevao u Sydneyu, bit će tamo naznaka, da dakle pjeva solist opere iz Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku." kazao je Božidar Šnajder, te je usporedio veličinu ovog dolaska primjerom, kao da u NK Osijek dođe Luka Modrić.

Dodao je i da Dorotić neće imati poseban tretman, već će pjevati tekući repertoar. A prvi puta će ga Osječka publika imati prilike čuti i vidjeti u prvoj ovosezonskoj opernoj premijeri Tosce.

Više u STV vijestima od 20 sati i 10 minuta.