Vukovarsko-srijemska

TRAGEDIJA IZBJEGNUTA ZA DLAKU

U centru Vinkovaca pronađeno 3,8 kilograma eksploziva

Veća količina eksploziva, navodno oko 3,8 kilograma, pronađena je jutros u torbi u dvorištu zgrade u središtu Vinkovaca, uz samu pješačku zonu. Neslužbeno se doznaje da je eksploziv bio aktiviran, ali da se sporogoreći štapin ugasio.

Pirotehničar MUP-a   FOTO:Radio Osijek
Piše: Radio Osijek

Doznaje se kako je eksploziv s 50 centimetara sporogorećeg štapina pronašao jedan od korisnika objekta na raskrižju Zvonimirove i Ulice hrvatskih žrtava koji zajednički dijele dva odvjetnička ureda, kafić, privatna tvrtka i jedna zaštićena stanarka. Eksploziv koji je pronađen u središtu Vinkovaca vještačiti će stručnjaci iz Zagreba, kako bi utvrdili o kakvoj je esplozivnoj napravi riječ, doznaje se u vukovarsko-srijemskoj policiji.

Jedan od odvjetnika iz zgrade u čijem dvorištu je pronađen eskploziv, Tihomir Posavčić novinarima je rekao kako ni sam ne zna što se dogodilo: "Bio sam u uredu i evakuirali su nas čim je došla dojava. Iznenadio sam se kada su mi rekli što je razlog, ali više od toga vam nemam za reći."

Prema neslužbenim informacijama, eksploziv je u crnoj torbi bio aktiviran, ali je sporogoreći štapin izgorio prije detonacije. Dio pješačke zone neko je vrijeme bio blokiran. 

 

IZVOR: Radio Osijek