Svijet

PREDSJEDNICA PORUČUJE

Zalagat ću se da Hrvatska financira projekte u BiH

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavila je turneju po Bosni i Hercegovini.

Kolinda Grabar-Kitarović   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nakon Sarajeva i Mostara, u Banjoj Luci sastala se s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Jutros je bila u Vitezu gdje je razgovarala s tamošnjim poduzetnicima i hrvatskim političarima. Obišla je i bolnicu u Novoj Biloj. Rekla je da će se zalagati da Hrvatska nastavi financirati slične projekte u Bosni i Hercegovini...

"Iznimno mi je drago vidjeti napredak ovog kraja. Nova Bila je poseban simbol koji pamtimo iz drugih vremena. Drago miu je da vidimo ovu prekrsanu novu bolnicu koju je izgradila Vlada Republike Hrvatske," kazala je predsjednica Hrvatske. Odnosi Hrvatske i BiH te položaj Hrvata bile su glavne teme razgovora hrvatske predsjednice i Milorada Dodika u Banjoj Luci. Imamo zajedničke probleme, a ovakvi posjeti mogu doprinijeti njihovom rješavanju, rekao je Dodik i komentirao položaj Hrvata u BiH.

"Imajući u vidu konstituciju Bosne i Hercegovine i aktualnu političku situaciju, hrvatski narod je majoriziran od strane većinskog bošnjačkog naroda u Federaciji. Uskraćena su mu prava i nije nepoznato i ne govorim prvi put da pripadam onim ljudima da hrvatskom narodu u BiH treba omogućiti adekvatnu teritorijalnu zastupljenost," rekao je Milorad Dodik.