Politika

DINKO BURIĆ

Ne treba vjerovati ni Karamarku ni Milanoviću!

Ne treba vjerovati ni Tomislavu Karamarku koji je izdajama izgradio političku karijeru, a niti umišljenom Zoranu Milanoviću da će učiniti bilo što za Slavoniju i Baranju, poručio je član Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić na skupu stranke u Cretu. Kandidat HDSSB-a za ministra poljoprivrede Željko Kraljičak predstavio je pak svoj plan za otvaranje nekoliko tisuća radnih mjesta u Istočnoj hrvatskoj.

Dinko Burić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Ministarstvo poljoprivrede treba preseliti u Slavoniju, čime bi se otvorilo 2000 radnih mjesta u sustavu ministarstva te agencija i javnih poduzeća, poručio je kandidat HDSSB-a za ministra poljoprivrede Željko Kraljičak. Naglasio je i kako je proizvođačima hrane kojih je najviše u Istočnoj Hrvatskoj potrebna takva stručna pomoć na terenu. U Programu ruralnog razvoja mjeri 2 postoji mogućnost da se zaposli na stotine mladih agronoma koji će pomoći da se u Hrvatsku uvede nova moderna agronomija koja će biti konkurentna, i to zahvaljujući novcima EU, kazao je Kraljičak. Trenutačnog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu pozvao je da vodi računa što radi posljednjih mjeseci mandata.

Član Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić poručio je pak kako ne vjeruje Tomislavu Karamarku, ne samo zato što nije do sada ništa učinio za Slavoniju i Baranju, već i zato što je sve svoje dosadašnje nadređene i šefove izdao i ostavio gradeći svoju karijeru. Izdao je Tuđmana Mesiću, Mesića Sanaderu, Sanadera Kosorici, a onda je i Kosorici zabio nož u leđa, naglasio je Burić.

Ne vjerujem ni umišljenom Milanoviću koji je poplavu u Gunji u kojoj su ljudi izgubili sve što su imali usporedio s puknućem cijevi u kuhinji, nastavio je Burić. Upozorio je i na Milanovićeve izjave kako predsjednik hrvatske vlade mora govoriti i strani jezik.

Možda ste u ostatku hrvatske jedini izbor građanima, ali mi u Slavoniji i Baranji na sreću nismo prisiljeni birati između SDP-a i HDZ-a nego imamo svoju stranku, a to je HDSSB, kazao je Burić. Istaknuo je i kako ne postoji sposobnija osoba u Hrvatskoj od Željka Kraljička da obnaša vodeću ulogu u resoru poljoprivrede koji je od najvećeg značaja za Slavoniju i Baranju.