Ostalo

LAŽNA EMPATIJA PREMA UMIROVLJENICIMA

Božićnice su veliko ruganje umirovljenicima

Nakon što je Vlada prihvatila dopunu Zakona o Umirovljeničkom fondu, kojom će se omogućiti da se novac iz njega prenamijeni kako bi se umirovljenicima isplatilo jednokratno primanje, točnije božićnica, stiže reakcija koalicijskog partnera HDZ-a, predsjednika Bloka umirovljenici zajedno Milivoja Špike.

Milivoj Špika   FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
Piše: Media Servis

"A ovo sa socijalnom osjetljivošću i empatijom prema umirovljenicima nema nikakve veze. Budući da se radi o sredstvima koja su trebali isplatiti povrat duga umirovljenicima. Oni to nisu napravili, oni sada otimaju nekome vlasništvo da bi usrećili umirovljenike. Na način da nisu donijeli nikakve kriterije na što i koliko mogu računati s obtzirom na mirovinski cenzusom o kojem je trebalo biti riječi," rekao je Špika.

Očito je da se iza odluke Vlade krije predizborni trik, poručio je Špika.

"Ovo je jedno veliko ruganje umirovljenicima. Predlagatelj očito misli da su umirovljenici reterdirane osobe koje su u stanju prodati se za sto ili dvjesto kuna. Ako su mislili pomoći socijalno ugroženim kategorijama mogli su to učiniti prošle godine. Dva mjeseca prije isteka ove aktualne vlade, služiti se s ovim je kompletno ruganje populaciji," rekao je Špika.