Moda & ljepota

MANJE JE VIŠE

Pravila ljetnog make-upa

Ljeto zahtijeva spremanje teških zimskih podloga, sjenila i ruževa. Visoke temperature zahtijevaju prozračan make-up jer koža mora disati.

Ilustracija   FOTO:fitnesskites.com
Piše: Republika.eu/Tportal.hr

Nepravilnosti radije prekrijte pomoću malo korektora ili koristite tonirane kreme, a ukoliko vam je potrebno jače prekrivanje, odaberite lagane pudere u pjeni ili danas popularne varijante BB ili CC krema. 

Tijekom ljetnih mjeseci žlijezde lojnice pojačano rade, što rezultira masnim sjajem lica. Ako imate masniju kožu, svakako odaberite kvalitetnu hidratantnu kremu za lice bez ulja ili laganiju varijantu kreme koju inače koristite, kako se ne bi kasnije sjajila, a odlično su rješenje i papirići za upijanje viška masnoće.

Bronzeri će vam dati dodatan osunčani izgled, no s njima ne treba pretjerivati. Nanesite ga lagano kistom na obraze, bradu, nos i čelo. 

Što se tiče usana, make-up stručnjaci preporučuju sjajila i balzame te ruževe koraljnih i narančastih nijansi koji se savršeno slažu s preplanulom kožom.

Da bi make-up bio postojan na vrućinama, radije se odlučite za vodootpornu maskaru, a odlično su rješenje i kremasta rumenila jer se ne sljepljuju poput drugih struktura.  


Izvor: Tportal.hr