Požeško-slavonska

RONKO I GLAVIĆ POTVRDILI

Požeška će bolnica dobiti novi “magnet”

Vezano uz nedavnu najavu nabave novog uređaja za magnetsku rezonanciju požeškoj bolnici, koji su neki nazvali predizbornim obećanjem Zdravka Ronka, on informirao o riješenom financiranju od strane Ministarstva zdravlja.

Požeška bolnica   FOTO:Dusko Mirkovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

''Stari uređaj, koji je 2003. također kupila vlada SDP-a, dao je svoje. To je tada bio suvremeni aparat od 0,35 T, koji je itekako pridonio osnaživanju naše bolnice. Tim je aparatom u 12 godina obavljeno više od 42.500 pregleda ne samo pacijenata iz naše županije nego mnogo šire i od granica Slavonije, a za što je HZZO-u OŽB Požega fakturirao 32,4 milijuna kuna'', rekao je Zdravko Ronko, optužujući gradonačelnika Vedrana Neferovića da ne ulaže u opremanje bolnice.

''Slavonski Brod također ima MR aparat, a snimke im očitavaju požeški i osječki specijalisti. Ulaganjima u posljednje tri godine požeška je bolnica postala najbolja u RH. Tijekom tri godine, koliko Vladu RH vodi Zoran Milanović, izlobirao sam 15-ak milijuna kuna za bolnicu, novi rendgen - dva milijuna kuna, jedinica za moždani udar i oprema za tri kirurške dvorane - 1,4 milijun kuna, objedinjeni hitni prijam - 7,5 milijuna kuna, novo parkiralište na kojem nema naplaćivanja - 2,3 milijuna kuna'', rekao je Ronko. Napomenuo je da je prof. dr. sc. Željku Glaviću, ravnatelju požeške bolnice, na stolu odobrenje na deset milijuna kuna za nabavu nove magnetske rezonancije.

''Moram reći, ravnatelja Glavića puno sam puta zadržao na čelu požeške bolnice - 2000., 2006., 2011., a 2013. godine zatražio sam i da preuzme funkciju sanacijskog upravitelja. Godine 2014. dobio je još i Pakrac. Vjerovali smo jedan u drugog i napravili jako puno'', istaknuo je Ronko.

Ravnatelj Glavić potvrdio je da je dobio suglasnost Ministarstva zdravlja te najavio postupak javne nabave.