Moda & ljepota

NIJE SVE ZA SVAKOGA

Par trikova kako odabrati savršen kroj haljine

Nisu svi modeli haljina baš za tebe. Sigurno se ponekad nešto mora prikriti, a nešto istaknuti. Kako pravilno odabrati savršenu haljinu po vašoj mjeri donosimo vam uz ove trikove.

Ilustracija   FOTO:Story.hr
Piše: Republika.eu / Cool.hr

Trend

Jesi li žrtva mode? Biraš sve ono što je trenutačno u trendu? Imaš u ormaru odjeće koju do sad nisi nikad odjenula i zašto? Nikako nisi znala uz što to nositi i sve ti nekako čudno stoji, ali si taj komad morala imati jer ga ima i ova i ona i njena prijateljica i prijateljica od prijateljice. Nije za svakog boja pudera ili maksi suknja. Biraj ono što ti stoji, pa makar pod cijenu da nemaš ništa što je trenutačno u trendu!

Kroj

Super je poistovjećivati se s vitkim i visokim modelima koje viđamo na fotografijama raznoraznih modnih magazina, no zadrži to u svoja četiri zida i spusti se na zemlju. Ima nas raznih i nije nas sve Bog obdario za modelling. Naime, možeš biti niža ili viša, punija ili mršavija, jačih bokova ili jačih grudi, nemaš struk, jače su ti ruke... Koga briga! 

Evo par savjeta

Jači bokovi – biraj haljine kraćeg kroja, par centimetara iznad koljena laganog A kroja. Nemaš struk? Haljina ravnog kroja upotpunjena s ogrlicom odličan je trik kako skrenuti pogled. Jače ruke? Jasno kao dan, rukavići zvonastog kroja, a ne oni uski i tijesni. Krupnije si građe? Varaš se ako misliš da trebaš nositi široko, jer će te to još dodatno proširiti. No, to ne znači da se trebaš utegnuti. Haljine koje lagano prate tvoju liniju tijela idealan su izbor za tebe.

Boja

Ako si blijede puti i odjeneš haljinu boje pudera izgledat ćeš anemično, bolesno i nimalo svježe. Niti kvarcanje ne pomaže jer u žarkoj želji da dobiješ maslinastu put riskiraš samo opekline i i izgled rumene rajčice. Ako nešto ne ide onda ne ide. Spektar boja je zaista velik i barem njih 10 je idealno za tvoju put.

Dužina

Postoji jedan mit, a to je da niska žena ne može nositi dugačku haljinu ili suknju. Halo? Što misliš koliko je visoka Madonna ili Kylie Minogue? Cca metar i pedeset i pet – šest – sedam... Poanta je samo da paziš na volumen. Maksi suknja da, ali bez nabiranja u struku, nego lepršavog A kroja. Voliš dužine do ispod koljena ili do pola lista? Naš savjet su retro krojevi koji prate tijelo a ne one punog volumena.  O dugim vitkim nogama nećemo niti govoriti, jer je tu sve jasno. Dakle, dozvoljeno je sve. Ako imaš jače noge onda također znaš što ti je činiti. Minica bye bye!

Izvor: Cool.hr