Virovitičko-podravska

BRANIMIR GLAVAŠ

''Đakiću je vrijeme da ode na političko smetlište''

HDSSB u Slavoniji i Baranji nema alternative, poručio je sa izborne skupštine HDSSB-a za Općinu Suhopolje Branimir Glavaš. Za situaciju u kojoj se nalazi Virovitičko-podravska županija optužio je HDZ-ove lokalne vođe, kojima je, kako je rekao, vrijeme da odu na političko smetlište.

Josip Đakić   FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Virovitičko-podravska županija jedna je od 4 slavonske županije, koje su na samome začelju razvijenosti. Njome već 25 godina vedri i oblači samo jedna politička struktura, rekao je HDSSB-ov utemeljitelj Branimir Glavaš, tvrdeći kako je to način vladanja apsolutno neprihvatljiv današnjemu vremenu 21. stoljeća. Jedan od kreatora te politike dugogodišnji je, rekao je, saborski zastupnik.

"To je Josip Đakić zvani Jopa. To je čovjek koji sjedi u saborskim klupama već nekoliko mandata. To je čovjek čiji način komunikacije sa građanima Virovitičko-podravske županije je način obračuna šakama i baseball palicama, koji tuče svoje birače, udara, nokautira da se skotrljaju niz stepenice. To je čovjek koji silom, strahom i terorom vlada ovom Virovitičko-podravskom županijom, i to je čovjek kojem je uistinu vrijeme da ode na političko smetlište povijesti u Virovitičko-podravskoj županiji. A politička snaga koja će se suprotstaviti i Josipu Đakiću Jopi i Kirinu i njihovoj garnituri počevši od grada Orahovice i drugih jedinica lokalne samouprave, politička snaga koja će se suprotstaviti je Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje", rekao je utemeljitelj HDSSB-a Branimir  Glavaš.

HDSSB na području Slavonije i baranje nema alternative. Nisu to, rekao je Glavaš, ni vladajući SDP, ni HDZ, koji za predstojeće izbore okuplja takozvanu domoljubnu koaliciju, vjerujući kako će tim imenom, i po treći puta prevariti i obmanuti javnost i dokopati se vlasti kako bi i po treći puta opljačkao vlastitu državu i narod.

"Mi im ovaj puta, na području Slavonije i Baranje, na području ove dvije izborne jedinice, četvrte i pete poručujemo da smo mi ta alternatva i HDZ-u koji je vladao i bavio se lopovlukom svih ovih 25 godina, ali i SDP-u koji se pokazao i dokazao kao nesposobna lijeva vlast koja nije u stanju rješavati hrvatske probleme", dodao je Glavaš.

HDSSB je snaga koja s pravom očekuje potporu ljudi na predstojećim izborima, rekao je Glavaš zaključujući da je nominacijom svojih najboljih kadrova za buduću Vladu, HDSSB pokazao i ozbiljnost. 

Predsjednik stranke Dragan Vulin, među ostalim je istaknuo kako je je iznimno zadovoljan s velikim brojem mladih koji svakodnevno pristupaju stranci te ih pozvao da se što više angažiraju u radu pred predstojeće parlamentarne izbore, jer su upravo mladi okosnica HDSSB-ovog napretka. 

Inače, skupu su prisustvovali i ostali čelnici iz najužeg vodstva stranke, a za predsjednika općinskog ogranka HDSSB-a Suhopolje izabran je Zvonko Pipić.