Ostalo

U SKLADU S USTAVOM I ZAKONOM O KAZNENOM POSTUPKU

Odvjetnik Matijević zadovoljan odlukom Vrhovnog suda o Glavašu

Vrhovni sud odlučio je da Branimir Glavaš ostane na slobodi. Time je odbijena žalba DORH-a i potvrđena odluka zagrebačkog Županijskog suda. Glavašev odvjetnik Dražen Matijević u razgovoru za Media servis istaknuo je kako je ova odluka potpuno u skladu s Ustavom i Zakonom o kaznenom postupku.

Dražen Matijević i Branimir Glavaš   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Obrazložena je tako da se obrazloženju ne može prigovoriti niti jedan zarez. Smatram da je ta odluka potvrda ispravnosti i stajališta obrane i Županijskog suda u Zagrebu. I konačno, da je to potvrda poštivanja zakona i Ustava Republike Hrvatske od strane Vrhovnog suda", ističe.

Matijević kaže da sada slijedi sjednica drugostupanjskog Vijeća Vrhovnog suda na kojoj će se odlučivati o žalbama optuženika u ovom kaznenom postupku. Datum sjednice još nije određen, no Glavašev odvjetnik nada se da će se ona održati prije godišnjih odmora.

"S obzirom na to da je predmet jako star i da se dugo nalazi u proceduri, očekujem da će u kratkom roku i ta sjednica biti određena i da će o žalbama biti donesena drugostupanjska odluka".U ponovljenom postupku koji slijedi Glavaš može biti kažnjen s najviše osam godina zatvora. Nepravomoćna presuda za ratne zločine u Osijeku bila je 10 godina.