Moda & ljepota

S NJIMA SIGURNI

Pet modela haljina koje svaka žene treba imati

Ormar nam je natrpan sa raznim modelima haljina. Bilo da se radi o zimskim ili ljetnim modelima, ovih pet krojeva trebala bi imati svaka žena u svom ormaru.

Haljine   FOTO:ljepotaizdravlje.rs
Piše: Republika.eu / tportal.hr

Mala crna haljina

Ovo je modni klasik kojim nikad nećete pogriješiti. Potraga za idealnom haljinom, onom koja vam stoji kao salivena, nije laka, no kad pronađete savršen model, u kojem se osjetite kao djevojka s naslovnice, odmah ga zgrabite. Ukoliko imate priliku, nije loša ideja ni sašiti malu crnu haljinu po mjeri. Znati ćete tako da je rađena baš po vama i nitko takvu neće imati. Odlično će te ju moći kombinirati uz vaše detalje.

Maksi haljina

Duge haljine pojavile su se sramežljivo prije nekoliko sezona, no nisu nestale. Nije ni čudo to što smo se zaljubili u njih jer su ženstvene, lepršave te izgledaju fantastično i uz npr. starke ili slip-on tenisice, ali i uz cipele na petu za večernje prigode. Nemate što obući - one su idealno riješenje, ali napominjemo da obratite pažu pri kupovini ovakvih haljina. Uložite malo više novaca i kupite ju od kvalitetnog materijala.

Haljina-spavaćica

Svi se sjećamo da je ovakve smjele haljine (tzv. negliže-haljinu) vrlo rado nosila Carrie Bradshaw u 'Seksu i gradu', a sada najavljuju svoj veliki povratak. Ovaj smjeli komad odjeće (i vraški seksi) Carrie je nosila i na traperice kao tuniku ili ispod vestica, a dobro izgleda i ispod haljine od prozirnih tkanina. Samouvjereni ste? Odlučite ju nositi i samostalno. To je baš seksi i mamit će te poglede drugih.  

Statement haljina

Ovakvu haljinu je dobro imati kad želite biti primijećeni. Izbor je na vama: cvjetni uzorak, prugice, otkačeni print ili uvijek trendi točkice... Uživajte u svojem modnom eksperimentu i hrabro napravite iskorak. Suzdržite se kod ovog odabira kada je riječ o nakitu. Dovoljna je samo haljina sa uzorkom kako bi vas drugi primjetili. 

Haljina za posebne prigode

Modni stilisti slažu se u mišljenju da bi svaka žena ili djevojka u svojoj garderobi trebala imati svečanu haljinu. Ukoliko u svojim pohodima u šoping-centre ili na sniženjima naletite na savršen model, za koji ste uvjereni da će vas spasiti u mnogim prilikama bez razmišljanja ga kupite. Takvu haljinu će te možda obući jednom do dva puta godišnje, ali ste spašeni u takvim situacijama.

Izvor: tportal.hr