Požeško-slavonska

HDSSB U POŽEGI

Dinko Burić: Ne želimo u fotelje ministara već sredstva za Slavoniju

HDSSB je spreman za predstojeće parlamentarne izbore, a cilj mu je sudjelovati u formiranju vlasti, kako bi bio u poziciji provesti svoj program, poručio je s HDSSB-ove skupštine u Požegi predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Dinko Burić   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Slavonija i Baranja, koje su najviše dale u Domovinskom ratu, ne zaslužuju da budu na začelju u Hrvatskoj. Bolji život na ovim prostorima temelj je HDSSB-ovog programa, a put do cilja ostvariv je kroz decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske, rekao je Vulin.

Samo u pet slavonskih županija 5 je župana, 12 dožupana, 15-tak službenih automobila i na desetke pročelnika i ostaloga osoblja. Samo u vrhu vlasti tu se radi o milijunima kuna nepotrebnog troška, kojega plaća narod, upozorio je HDSSB-ov potpredsjednik iz Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Dražen Đurović.

Dinko Burić rekao je i kako je sramotno i nedopustivo da o sudbini Slavonije, ali i Hrvatske, putem djelovanja na hrvatsku Vladu danas odlučuju oni koji su prije 25 godina ubijali i palili po Hrvatskoj i sve učinili da ne ostvari svoju samostalnost.

Ne želimo u fotelje ministara već sredstva za Slavoniju, zaključio je Burić, podsjećajući na desetogodišnji progon HDSSB-a, kojeg je, kako je rečeno na skupštini, najviše na svojim leđima osjetio Branimir Glavaš, zbog nečega što nije učinio.