Događanja

POVRATAK U OSIJEK

Glavaš se vraća u nedjelju, branitelji organiziraju doček i koncert

Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš u nedjelju (1. veljače), nakon gotovo šest godina koje je proveo u Bosni i Hercegovini, najvećim dijelom u pritvoru u Zenici i Mostaru, vraća se u Osijek. Po Glavaša će u Drinovce otići sin Filip te njegovi stranački prijatelji i suradnici iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Branimir Glavaš u kući u Drinovcima   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Glas Slavonije / Repblika.eu

Glavaš je još uvijek u Drinovcima, gdje, kako je i najavljivao, sređuje i pakira dokumentaciju vezanu uz njegov sudski spis, koja će vjerojatno već i prije njega biti poslana u Hrvatsku.

Vraćam se kući i spreman sam nastaviti voditi svoju pravnu bitku - kratko nam je rekao Glavaš, kojega prema svim pretpostavkama u sljedećih mjesec ili dva očekuje nastavak suđenja u slučaju koji je Ustavni sud vratio Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje.

Kako doznajemo, branitelji Branimiru Glavašu u Osijeku pripremaju i doček. On će se održati u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u nedjelju u 19 sati, na Trgu slobode ili u dvorani Zrinjevac, ovisno o vremenskim prilikama toga dana. Tom će prigodom nastupiti Miroslav Škoro, Stjepan Jeršek - Štef, Šima Jovanovac, Mate Bulić i Tamburaški sastav Šokci.