Osječko-baranjska

[VIDEO] "GEZIJADA 2015."

Fišijada u spomen na legendarnog ugostitelja Gezu Gudlina

Geza Gudlin legendarni je osječki ugositelj koji je tragično preminuo prije 11 godina. U spomen na njegov vedri duh i kulinarsku veličinu, njegovi prijatelji i kolege ugostitelji zajedno s glazbenicima i sportašima u osječkoj su Tvrđi organizirali drugu po redu memorijalnu fišijadu.

Fišijada u spomen na legendarnog ugostitelja Gezu Gudlina   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Na gastronomsku scenu Osijeka Geza je ostavio neizbrisiv trag. Stoga su njegovi prijatelji odlučili organizirati okupljanje njemu u čast i to kuhajući fiš paprikaš. Prema njihovim riječima, fiš je jelo koje je "najbolje na svijetu kuhao".

Zabava i druženje, dakako, bili su u prvom redu, no to ne znači kako se natjecatelji nisu potrudili oko svog kotlića. Kvalitetna riba najvažniji je sastojak, a svaki majstor ima svoje tajne.

Među majstorima fiša našla se tek jedna žena. To ju nije nimalo obreshrabrilo te je ponosno pokazala svoje kulinarske vještine.

O naboljem fišu odlučivao je prigodno odjeven sudački dvojac koji je svoju nepristranost i profesionalnost dokazao i pred kamerom.

Memorijalnu fišijadu obilježila je šala, odlična hrana i još bolja atmosfera, a njezini se organiziratori nadaju kako će postati tradicionalan događaj i osječki brend.