Moda & ljepota

BRZO I JEDNOSTAVNO

5 načina kako pravilno "ukrasiti" oči tušem

Još u povijesti ponato je kako su žene ukrašavale, možda bolje reći naglašavale svoje oči sa raznim linijama koje su očima davale zanosan i ženstven pogled. To žene čine i danas. Tuš za oči jedna je od glavnih make up pribora, a kako ga nanjeti u 5 raznih linija pročitajte u nastavku.

Ilustracija   FOTO:kolektiv.me
Piše: Republika.eu / Zadovoljna.hr

1. Klasični dnevni look

Tanka linija koja se stapa s korijenom trepavica pristaje svakom obliku oka i vrlo je decentna. Naslonite aplikator na sredinu oka te ga nježno povlači po rubu trepavica sve do kraja oka.

2. Naglašeni dnevni i večernji look

Napravite baznu liniju kao za klasični dnevni look. Nakon toga umočite aplikator u tuš te ponovite radnju od sredine oka ali proširite postojeću liniju.

3. Dramatični večernji look

Ostavite postojeću liniju i krenite s nanošenjem tuša uz sam rub donjih trepavica. Tuš nanosite od sredine oka prema kraju gdje linija postaje sve deblja, te od sredine prema početku kada linija ostaje sve tanja.

4. Elegantni večernji look

Na samom kraju oka iscrtajte kratku liniju pod kutom od 45 stupnjeva sve do preklopa kapka. Liniju počnite povlačiti preko polovice kapka sve do početka oka.

Linija se mora postepeno spuštati do samog vrha oka. Tušem popunite prazninu sve do samog korijena trepavica.

5. Decentni dnevni look

Naslonite olovku tako da poveže završetak oka o završetak obrve.Točkicom označite gdje će linija završavati te krenite s iscrtavanjem.

Tušem iscrtajte i spojite završetak oka s točkicom. Nakon toga krenite s iscrtavanjem linije od sredine oka uz sam korijen trepavica. Drugim slojem liniju počnite podebljavati od druge trećine oka prema kraju sve dok se savršeno ne stopi s prvobitno iscrtanom linijom pod kutom.

Kako ovo ne bi zvučalo kao znanstvena fantastika, mi vam donosimo i video kako bi što bolje popratili gore navedene korake.