Ostalo

ŽELJKO JOVANOVIĆ

Jedino sam ja u loži slavio gol Hrvatske u Beogradu, Šuker i ekipa iz HNS-a sjedili su nepomično

Izjava hrvatskog predsjednika natjerala je i bivšeg hrvatskog reprezentativca, a sadašnjeg igrača Dinama, Josipa Šimunića, da odgovori ponekim protupitanjem.

Davor Šuker i Tomislav Nikolić   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Politika Plus

Pismo Šimunića predsjedniku Josipoviću objavljeno je na Facebook stranici 'Potpora Josipu Šimuniću' koju prati preko 160.000 ljudi, a mi ga prenosimo u cijelosti:

- Zašto je vama predsjedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? 

Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića? 

Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija-Hrvatska u Beogradu 6.9.2013.?

Zašto se Vi predsjedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu "Marakana" i vrijeđanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?

Zašto niste reagirali o incidentima u Vukovaru za vrijeme europskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru? 

Hoćete li reagirati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija-Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata"? - stoji u pismu ispod kojeg se skupio veliki broj odobravajućih komentara. 

A na Facebooku je reagirao i bivši ministar Željko Jovanović. Evo što je napisao.

- Stvarno je dosta ovog desničarskog popovanja i iskrivljivanja činjenica. Nebrojeno puta sam ponovio da sam nakon te beogradske utakmice u izjavi za medije, zajedno sa srpskim kolegom Vanjom Udovičićem, osudio nesportske ispade za vrijeme utakmice Srbija - Hrvatska i pozvao sve ljubitelje sporta da sport bude poveznica među susjedima, a ne razlog neprijateljstva i divljanja. Sve to snimili su i hrvatski novinari, ali zašto nikad nisu objavili ne mogu ja objasniti.

Istovremeno u VIP loži sjedio je i predsjednik HNS-a Davor Šuker sa cijelom delegacijom HNS-a, nitko od njih ni jednim potezom ni jednom riječju nije reagirao na sve ono za što mene uporno proziva Šimunić i zapjenjena desničarska ekipa. Jednako tako, kad je Hrvatska zabila gol jedini čovjek u loži koji je skočio i burno proslavio naš gol bio sam ja, a Šuker i ekipa iz HNS sjedili su nepomično u svojim stolicama i šutili!

Zato, Šimuniću igraj nogomet, to dobro radiš, pusti politiku i lekcije iz povijesti, napisao je Jovanović.

 

IZVOR: Politika Plus