Politika

GAF PUSIĆKINOG MINISTARSTVA

Na Twitteru objavili kako je Kanada ukinula vize građanima Republike Hrvatske

Vladajuća nas garnitura nastavlja "zabavljati" svojim gafovima na društvenim mrežama.

Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade   FOTO:Grgo Jelavić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Nakon što se zastupnica u Europskom Parlamentu Biljana Borzan propisno osramotila napisavši kako obilježavamo Dan borbe protiv antifašizma te nakon što je Vlada na službenom Twitteru uoči sjednice objavila kako im se ne da, najnoviji gaf stiže iz Ministastva HNS-ove šefice Vesne Pusić, aktualne ministrice vanjskih i europskih poslova i prve potpredsjednice Vlade.

Njezino nas je ministarstvo, naime, jučer tijekom dana izvijestilo kako je Kanada ukinula vize građanima Republike Hrvatske!


Objava je izazvala veliko zanimanje, ali i zbunjenost građana. Ponajprije zbog činjenice kako su vize ukinute još 2009. godine.

I premda su se mnogi građani poradovali kako je riječ o radnim vizama, i kako će sada lakše do posla u Kanadi, a i s obzirom na činjenicu kako su pojedini, očito manje informirani mediji spremno prihvatili i objavili tu vijest kao nešto sasvim novo, uslijedili su i brojni upiti novinara ministarstvu. 

Nedugo nakon toga iz njega su se ponovo oglasili na Twitteru, napisavši kako su bili neprecizni, te da su htjeli reći kako se zahvaljuju što su nam 2012. ukinuli vize.

"Ovo je prvi posjet kanadskog ministra vanjskih poslova u šest godina pa smo iskoristili priliku da se zahvalimo", poručili su.