Požeško-slavonska

RADOVI U TIJEKU

Cijena grijanja za korisnike u Požegi neće biti povećana

Ovih dana svim korisnicima grijanja u Babinom viru bit će ponuđeni ugovori za ovu sezonu, no bitno je da ugovor ne predviđa povećanje cijene grijanja.

Ilustracija   FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

 Da bi smanjili gubitke toplinske energije i pripremili sustav za centralno grijanje u 12 zgrada s ukupno 417 stanova naselja Babin vir, Komunalac Požega započeo je radove na uređenju toplovoda, rekonstrukciju toplinske podstanice te nužno uređenje sada već prastare kotlovnice kojoj se nastoji produžiti život. Stanare Babinog vira interesira da grijanje bude zadovoljavajuće i da cijena grijanja ne bude veća, što je odmah na konferenciji za novinare najavio Anto Bekić, direktor Komunalca Požega, i najavio istu cijenu za korisnike, unatoč tome što Komunalac u ovoj djelatnosti ostvaruje gubitak.

''U tijeku su radovi na rekonstrukciji dotrajalog dijela toplovoda od kotlovnice u Ulici M. Krleže do stambene zgrade u V. Radauša u dužini od 70 metara koji je stariji od 30 godina i koji je detektiran kao mjesto velikih gubitaka. Postojeće cijevi zamjenjuju se novim predizoliranim čeličnim cijevima pri čemu će se znatno smanjiti gubitci i povećati sigurnost sustava. Za ove radove Komunalac će izdvojiti oko 100.000 kuna. Ujedno će biti rekonstruirana i toplinska podstanica u zgradi broj 10-12 radi kvalitetnijeg grijanja za što će se izdvojiti oko 25.000 kuna'', ističe Bekić, spominjući i radove na sprječavanju curenja kotlova u obje kotlovnice koji su potpuno dotrajali no nema novca za zamjenu tih kotlova. 

Oni će se očistiti od kamenca i nužno pokrpati da izdrže još godinu dana jer se za sljedeću godinu očekuje provođenje projekta koji je u suradnji s Gradom Požegom Komunalac podnio Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji bi sufinancirao uređenje kotlovnice i rekonstrukciju cijelog sustava grijanja s 40 posto sredstava.