Reagiranja i isprike

1. TRAVANJ NA REPUBLIKA.EU

Kako je prošao dan šale i podmetanja na našem portalu

S obzirom da je prvi travanj od uvijek rezerviran za zbijanje šala i pošalica i naš portal je taj dan iskoristio kako bi svojim čitateljima izmamio osmijeh.

Ivicu Vrkića je naš tekst o besplatnom parkingu dobro nasmijao   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu

Itekako svjesni činjenice kako sa šalama i prvoaprilskim podmetanjima valja biti oprezan i umjeren, posebice kada su u pitanju šale putem javnih medija, objavili smo tri klasična prvoaprilska članka u kojima su glavni akteri bili lokalni političari. Mogli ste ih prepoznati s potpisom PAŠ – kao prvoaprilske šale.

„Otkrili smo“ tako, zašto je predsjednik osječkog gradskog vijeća Anto Đapić svoju zaštitničku i omiljenu crnu boju zamijenio zelenom, te javnosti objavili ekskluzivnu vijest odobitniku „prestižne“ nagrade pod nazivom „Naj kuća i okućnica Osijeka“, ali i koji stil gradnje preferira ugledni osječki arhitekt Denis Ambruš.

Posebno smo bili svjesni kako se zbijanje šala s velikim brojem ljudi mora odraditi uz puno umjerenosti i opreza pa smo se tako, moramo biti iskreni, prilikom objave vijesti o besplatnom parkingu u Osijeku itekako tresli u strahu od rekacija čitatelja. No, vrlo brzo smo shvatili kako naši straovi nisu bili opravdani i da je šala zapravo bila pun pogodak, a što dokazuje i reakcija glavnog aktera, samog gradonačelnika Vrkića. 

Nadamo se da smo vas čitatelje uspjeli dobro nasmijati i barem malo u ovim sumornim i depresivnim vremenima oraspoložiti, a aktere naših šala ne naljutiti.