Požeško-slavonska

PROSLAVILI DAN GRADA

Pakračani pripremili 15 projekata vrijednih 600 milijuna kuna

Pakračani su obilježili Dan grada i blagdan njegova zaštitnika, sv. Josipa. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočli su predstavnici prijateljskih gradova iz Hrvatske i Slovačke, japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Proslava Dana Grada Pakraca   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Govoreći o zbivanjima u proteklih godinu dana, gradonačelnik Davor Huška je rekao kako su je obilježila dva ružna događaja: gašenje pakračke bolnice kao pravnog subjekta i poništenje natječaja za gradnju akumulacije Šumetlice. No, uspješno je realiziran projekt Stazama kune i lipicanca te je sagrađen drugi poduzetnički inkubator.

"U pripremi imamo 15 projekata vrijednosti 600 milijuna kuna kroz koje će se osigurati posao za 240 ljudi no, bojimo se kako ćemo osigurati sredstva za njihovo sufinanciranje. Već dvije godine iz državnog proračuna nismo dobili pomoć, a nakon što se ukine Zakon o područjima od posebne državne skrbi ostat ćemo bez još tri milijuna kuna", kazao je Huška.

Ministar Maras je istaknuo kako će se Zakon o područjima od posebne državne skrbi ukinuti, ali će se drugim zakonom pomagati sredinama koje se oporavljaju od rata.

"U tom zakonu se neće zaobići Slavonija jer je to regija u koju se posljednjih 20 godina najmanje ulagalo", kazao je Maras pohvalivši pakrački Poduzetnički centar koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj. 

IZVOR: Glas Slavonije