Reagiranja i isprike

REAKCIJE

Sušac: Službeni automobil dodijeljen mi je zbog opisa posla

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode Dijana Sušac danas je u vezi krađe službenog automobila kojeg koristi i medijskih napisa u vezi njezinog prava na korištenje tog automobila istaknula da je kao glasnogovornica ministarstva državni službenik i službeni automobil koristi sukladno odlukama, a dodijeljen joj je 24 sata dnevno, zbog opisa posla kojeg obavlja.

Ilustracija   FOTO:Seebiz.eu
Piše: Republika.eu / Seebiz

"Osoba koja obavlja posao glasnogovornika ministarstva je državni službenik. Kao glasnogovornica, službeni automobil koristim sukladno 'Odluci o korištenju službenog automobila od 21. studenog 2012. godine', temeljem članka 39. i članka 74. Zakona o sustavu državne uprave i 'Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja 5/12 i 128/12'. Službeni automobil dodijeljen mi je na korištenje 24 sata dnevno zbog opisa posla kojeg obavljam, a ono uključuje cjelodnevnu dostupnost radnim danom i vikendom", navela je u priopćenju glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Istaknula je da je sve vezano za krađu automobila uredno prijavljeno policiji, u čijoj je nadležnosti utvrđivanje okolnosti krađe, a automobil je imao kasko osiguranje te stoga nije došlo do dodatnih troškova za državni proračun.

Mediji su proteklih dana objavili kako Dijana Sušac neovlašteno koristi službeni automobil 24 sata dnevno. Prema informacijama koje su dobili, Sušac je prošle godine službeni automobil koristila čak i za vrijeme godišnjega odmora.

Službeni automobil ministarstva marke Golf 4, registracije ZG 1549 DU, koji je Sušac koristila, u prosincu prošle godine ukraden je na njenoj kućnoj adresi. PU zagrebačka nekim je portalima potvrdila da je automobil ukraden u ulici Remetski Kamenjak na Medveščaku, između 11 sati ujutro 22. prosinca i 10:15 sati ujutro 23. prosinca 2013. godine.

Izvor: Seebiz.eu