Požeško-slavonska

PLETERNIČKI SDP

HDZ-ovac Franjo Lucić je doslovno uništio Pleternicu, a sadašnja gradonačelnica nastavlja njegovim stopama

"HDZ-ova vlast uništava Pleternicu", rekao je na početku konferencije za medije gradski vijećnik Grada Pleternice i predsjednik pleterničkog SDP-a Mato Grgić, javlja požeški Radio Vallis aurea.

Bivši gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić i sadašnja gradonačelnica Antonija Jozić s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom   FOTO:Dusan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / RVA.hr

Broj stanovnika i zaposlenih se drastično smanjio u deset godina kada je gradonačelnik bio Franjo Lucić. Kratko nakon što je Tofrado preuzeo tvrtku Oroplet, perjanicu Pleterničke privrede, svi zaposlenici su dobili otkaze. 

Tvrdi da je Lucićevim putem samo nastavila sadašnja gradonačelnica Antonija Jozić čiji je prvi potez po dolasku na vlast bio zapošljavanje svoje kume, protivno uvjetima natječaja, u Pleternički inkubator. Grgić smatra da se kod raspodjele proračunskog novca favoriziraju sela i udruge iz kojih su bivši ili sadašnji nositelji vlasti u gradu.

"Povećane su donacije pleterničkim Čoracima čiji su članovi istaknuti HDZ-ovci, Konjički klub Pleternica, na čijem je čelu otac sadašnjeg dogradonačelnika Domagoja Katića, umjesto planiranih 30 tisuća kuna dobio je gotovo 100 tisuća. Obnovljena je infrastruktura NK Slaven Gradac iz kojeg je sasvim slučajno i naša gradonačelnica", navodi Grgić te dodaje da je Nogometni klub Slavija, kao udruga građana, dobio u 2011. godini čak 1,2 milijuna kuna.

Kaže da su od Grada tražili uvid u popis od gotovo 300 osoba kojima je odobrena novčana naknada za drva za ogrjev u iznosu od 950 kuna, što im nije udovoljeno. U pitanje dovodi i iznos od 400 tisuća kuna koji su utrošeni na seminare.

"Od nekadašnjih tisuću ljudi s područja Pleternice u proizvodnji je danas zaposleno samo 150 do 200 ljudi“, kaže na kraju Grgić.

IZVOR: Radio Vallis Aurea