Svijet

PADAJU OSTAVKE

BiH očekuju novi prosvjedi

U BiH je noćas i jutros mirno, no očekuju se novi prosvjedi...

BiH   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Za danas je najavljen prosvjed u Sarajevu, a manja okupljanja protiv općinskih vlasti trebala bi se održati u Bugojnu i Livnu. Ostavku je podnio i četvrti kantonalni odnosno županijski premijer Hamdija Lipovača. Dužnost je napustio šef Ravnateljstva policije Himzo Selimović rekavši kako ne može jamčiti sigurnost. U posjetu Mostaru jučer je bio premijer Zoran Milanović.

"Došao sam podići strasti za jednu drugu temu, a to je europska putanja BiH kao države. Ovo što se dogodilo, gledam to kao stranac i zbog ekonomskog beznađa, sirotinje, bijesa ljudi, on je uvijek opravdan", rekao je Milanović.

"Ovo se možda ne bi dogodilo da je Europska unija imala jasniju politiku što ovdje želi", nastavio je Milanović i dodao: "S ovom zemljom se šuta i napucava, što svjesno što nesvjesno, što namjerno, što nenamjerno, što zbog neznanja već 100 godina".

A inoministri EU na sastanku u Bruxellesu danas će razgovarati o stanju u BiH. Bosansko-hercegovački čelnici ocijenili su da je Milanović trebao doći u Sarajevo, a ne Mostar.

"Poštujem ja njegovu ustavnu obavezu, ali poruka je trebala biti upućena svim građanima BiH", rekao je Željko Komšić.

Slaže se i Bakir Izetbegović, iako ocjenjuje da su Milanovićeve poruke bile dobre, a šef Republike Srpske Milorad Dodik kaže: "BiH se raspada".