Moda & ljepota

MALA ZLATNA PRAVILA

Kako se našminkati ako nosite naočale

Ako ste jedna od onih koje misle kako make up ne dolazi do izražaja ako nosite naočale, u krivu ste. Nosite li naočale ili ne, make up uvijek može poboljšati vaš izgled, ali ga isto tako može i uništiti.

Ilustracija   FOTO:wallsave.com
Piše: Republika.eu / Cafe.ba

Nekad su naočale svi pokušavali izbjeći u širokom luku, no danas su stvari puno drugačije. Moderni okviri naočala više nisu problem, a toliko su zaludjeli svijet da ih nose i oni koji nemaju potrebe. No, iz kojeg god razloga nosili naočale morate se uz njih znati i našminkati.

Naočale ne podnose smokey eyes jer oči djeluju umorno, stoga radije birajte svjetlije nijanse sjenila koja će otvoriti pogled.

Ukoliko koristite eyeliner, birajte boju različitu od boje okvira naočala. Ako su vaše naočale crne, koristite sivi, smeđi ili plavi eyeliner. Ovdje također vrijedi i pravilo da ukoliko vam je okvir naočala širi, linija eyelinera treba biti deblja i obrnuto.

Kako su oči u središtu pažnje, posebno treba pripaziti na korektor jer će naočale dodatno povećati čak i najsitnije greške. Najbolji izbor je korektor u žućkastim tonovima, koji će prekriti tamne podočnjake, ljubičaste mrlje i crvenilo lica.

Trepavice na gornjem kapku uvijte prije nanošenja maskare. Tako će one vizualno izgledati veće i neće se slijepiti. S maskarom ne treba pretjerivati, a na donjim trebavicama ju je najbolje izbjegavati.

Naočale će skrenuti pažnju i na obrve stoga one moraju biti uredne jer inače mogu pokvariti kompletan izgled. Važno je da su oblikovane u skladu s oblikom lica te da dlačice ne strše na sve strane, stoga ih je najbolje ukrotiti posebnim gelom za obrve.

Izvor: cafe.ba