Rukomet

MIRZA DŽOMBA

Najveći dobitak za nas je što se nismo umorili

Kauboji su bez velikih napora izborili drugi krug Eura u Danskoj. Hrvatski rukometaši svladali su u prva dva kola Bjelorusiju i Crnu Goru i za prvo mjesto i četiri boda igrat će protiv Švedske od 18 sati.

Mirza Džomba   FOTO:Nel Pavletić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sve iz svoje fotelje prati i nekadašnje najbolje desno krilo svijeta Mirza Džomba. Ono što je vidio u prve dvije utakmice nije ga se posebno dojmilo.

"Iskreno, nemam zašto biti ni zadovoljan ni nezadovoljan. Znali smo svi kako će to izgledati. Danas za nas počinje turnir, ovo do sad je bilo zagrijavanje, da dečki namjeste ruku, osjete podlogu, ali protiv Švedske nemaju pravo na prazan hod što ga je bilo u prve utakmice. Sad treba ići ,na glavu' i igrati puno požrtvovanije", rekao je za Media servis Mirza Džomba.

"Dobro je što se dečki nisu puno 'izraubali' u prve dvije utakmice", naglasio je Džomba.

"To je najveći plus u svemu tome. Puno drugih ekipa je imalo utakmice, neke i obje, koje su bile na nož. Poljaci su obje utakmice izgubili u zadnjim sekundama i mogu zamisliti koliko su se oni potrošili, a mi nismo imali tih problema."

Puno je utakmica odigrao Džomba protiv reprezentacija sa sjevera Europe. "Moramo biti izuzetno koncentrirani protiv Švedske jer ulog u ovoj utakmici je velik", upozorio je bivši Kauboj.

"Skandinavski je to rukomet, protivnik nam nema izrazitog šutera, nedostajat će im njihov najbolji igrač Kim Anderson, imaju golmana koji ako poludi može biti svašta, brzo istrčavaju, odlična krila - u svakom slučaju oprez jer su totalno različita ekipa od prethodne dvije", predstavio nam je Švedsku Mirza Džomba.

Jedno od najboljih desnih krila u povijesti ovog sporta upozorio je atmosferu koja će biti u dvorani. 

"Šveđani će Arenu napuniti do vrha i to je prednost za našeg protivnika", rekao je na kraju Džomba.

"Neće sigurno biti lagano, posebno još kad se napuni dvorana, sve će biti na njihovoj strani. Morat ćemo odigrat pravu mušku utakmicu, a ja uopće ne sumnjam u našu pobjedu."