Rukomet

IVAN ČUPIĆ

Nadam se da će naše pobjede smanjiti depresiju u Hrvatskoj

Ivan Čupić ponovno je u dobroj formi. U pobijedi protiv Bjelorusije 33-22 na otvaranju Eura u Danskoj ugradio je 6 zgoditaka i sa svojim pandanom na desnom krilu Zlatkom Horvatom bio najefikasniji u našim redovima.

Ivan Čupić   FOTO:EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Svi žele ući u turnir što bolje i svi misli da imaju šansu. Osim prvih desetak minuta kad nas je Mirko Alilović spasio da to ne bude velika razlika za njih. Nakon toga smo se posložili i bilo je to korektno do kraja utakmice. Najvažnije da smo osvojili prva dva boda", rekao je Čupić.

Večeras od 18 sati već je novi izazov, protivnik u drugom kolu je Crna Gora. "Nema opuštanja kako god da nam se zove protivnik", poručio je Čupić za Media servis.

"Znamo da smo favoriti i da moramo odigrati dobru utakmicu i prije svega radi nas. Poštovanje i respekt prema protivniku mora postojat i mi ćemo se tako postavit i ući u utakmicu bolje nego protiv Bjelorusije, te osvojiti nova dva boda - što nam je i cilj."

Ako uspješno prođemo i naše susjede za prvo mjesto u skupini i četiri boda koja se prenose u drugi krug borit ćemo se protiv našeg posljednjeg protivnika, neugodne Švedske.

"Skandinavski rukomet je uvijek težak pogotovo ako uđeš u njihov milin. Imaju jako dobru rukometnu tehniku, ekipa im je također dobra i sigurno je da će igrati kao kod kuće, jer Švedska je tu, jako blizu. Mislim da mi imamo kvalitetu, karakter i snagu da im se suprotstavimo na najbolji način."

Došli smo i do podrške s tribina. Čupić je svjestan da Danska nije jeftina zemlja, te da na tribinama, bar ne u u ovom prvom krugu, neće biti puno crvenih kvadratića u dvorani.

"Znamo da je situacija u Hrvatskoj teška, da se nema novca, a i depresija i kriza su velike. Nadamo se da smo svim njima neko pozitivno zadovoljstvo, a ovima što će doći ovdje u Dansku kao i onima koji su pred malim ekranima, da ćemo ih ispunit, odigrat dobar turnir - tako da na kraju prvog mjeseca svi zajedno budemo ponosni na nešto."