Rukomet

SRETNO KAUBOJI!

Hrvatska otvara Europsko prvenstvo s Bjelorusijom

Nakon što su jučer svoje dvoboje prvog kola na startu Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj odradile reprezentacije u skupinama A i B, danas su na redu momčadi iz grupa C i D. Hrvatskoj je prvi protivnik u Kopenhagenu Bjelorusija...

Slavko Goluža   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Dobro smo trenirali. Vidjet ćemo što će biti", ističe srednji vanjski hrvatske reprezentacije, Drago Vuković.

"Stvarno smo odradili super treninge. Nijedan igrač se nije ozlijedio. Jedino je šteta zbog Lackovića, bit će ga vrlo teško zamijeniti. Vrlo mi je žao. Vidjet ćemo. Mislim da će svi momci dati sve od sebe i razmišljamo samo o Bjelorusiji za sada. Gledali smo samo njih. Razmišljamo o toj utakmici i naravno, idemo na pobjedu".

I Vuković je svjestan da će put do medalje biti otežan bez iskusnog Lackovića, kojeg Goluža nije poveo put Danske.

"Teško se naviknuti bez takvih igrača. Bilo je teško bez Ivana Balića, teško je i bez Lackovića. Nedostajat će u svakom slučaju, ali na nama je da damo sve od sebe i da probamo taj nedostatak nadoknaditi".

Prvi protivnik je Bjelorusija. Protivnik kojeg smo prošle godine u osmini finala Svjetskog prvenstva 'razmontirali' s devet golova razlike.

"Oni su u Španjolskoj igrali puno bolje u grupi i imali su puno bolje rezultate. Tako da nas čeka vrlo težak posao. Bit će vrlo teško, puno teže nego u Španjolskoj. Mislim da su se oni malo 'izdušili', nemaju široku klupu. Bit će vrlo teško. Moramo ozbiljno ući u utakmicu i ne smijemo nikoga podcijeniti. Mi niti nismo takva momčad koja podcjenjuje druge", naglašava Vuković.

Sve potrebne informacije o Bjelorusima dobili su od Ninčevića, koji igra za tamošnji Dinamo iz Minska.

"Jesmo. Pričamo non-stop. Gledali smo ih već nekoliko puta. Moramo prvenstveno pripaziti na Rutenka. Stvarno je jedan od najboljih igrača na svijetu".

Nakon Bjelorusije, slijede nam dvoboji s Crnom Gorom i olimpijskim doprvakom Švedskom.

"Svi kažu da Crnogorci imaju puno problema s ozljedama, a Šveđani jer nemaju Kim Andersona, ali sve govori obzirom da je Crna Gora je izbacila Njemačku. Ono što sam rekao ranije, ne smijemo nikoga podcjenjivati. Naravno, svaku utakmicu idemo na pobjedu. Od prve pa nadalje, svaku na nož, svih 60 minuta na pobjedu", poručuje Vuković.

Veliko je olakšanje za igrače što je dan odmora između svake utakmice u prvom krugu.

"To u svakom slučaju. Teška je polusezona iza nekih igrača koji igraju Ligu prvaka. Svakom igraču to odgovara i momčadi. I druge momčadi će se moći odmoriti kao i mi. Vidjet ćemo. Nadam se da ćemo krenuti dobro, da ćemo u kontinuitetu igrati dobro. Pripreme su bile dobre, vidjet ćemo", zaključuje Vuković.

Hrvatska i Bjelorusija počinju u 18 sati, a nakon njih na parket će od 20.15 Švedska i Crna Gora. U skupini C, u 18 sati kreće dvoboj Srbije i Poljske, a u 20.15 Francuske i Rusije.