Rukomet

NINČEVIĆ UOČI PRVE UTAKMICE

Neće nam biti lako protiv Bjelorusije

Dok će danas prve nastupe na Europskom prvenstvu u Danskoj zabilježiti reprezentacije smještene u skupinama A i B, koje se igraju u Herningu i Aalborgu, Hrvatsku sutra, s početkom u 18 sati u Kopenhagenu očekuje dvoboj s Bjelorusijom. Iz naših redova složno poručuju: "To je najvažnija utakmica jer će nam donijeti mir i potrebno samopouzdanje".

Ivan Ninčević   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Sigurno neće biti lako, ali mi smo dovoljno dobri i ozbiljni da u tu utakmicu uđemo pravo i onako kako trebamo, da pobijedimo i da onda idemo dalje", poručuje uoči sutrašnje utakmice lijevo krilo naše reprezentacije Ivan Ninčević, koji, obzirom da igra u Dinamu iz Minska, dobro poznaje neke bjeloruske igrače.

"Počevši od recimo, desnog krila, brata od Rutenke, dobar igrač. Nije moj suigrač, ali je dobar, brz u kontri. Za desnog vanjskog stvarno ne znam. Shumak, znate ga, igrao je SEHA ligu. Dobar srednji vanjski ovaj Nikulenko što igra sa mnom. Jako nezgodan, ima repertoar šuteva. Pivot dobar, igra obranu, također igra gora sa mnom. Dobri su stvarno. Kompletna je momčad i cijela je dobra. Igraju rukomet i znaju igrati. Gledali smo na videu i sigurno nam neće biti lako, ali ne bojimo ih se", naglašava Ninčević.

Ako budemo pravi, igru s treninga i dvije provjere s Tunisa, kao i s prošle svjetske smotre, gdje smo Bjeloruse u osmini finala razmontirali s devet razlike ponovimo i sutra, većih problema ne bi trebalo biti i Hrvatska bi trebala upisati prve bodove u prvom krugu.

Smotru 'Starog kontinenta' u 16 sati u Aalborgu su otvorili Island i Norveška u skupini B. U drugom dvoboju skupine od 18.15 sastaju se Španjolska i Mađarska.

U skupini A, od 18 sati u Herningu igraju Češka i Austrija te od 20.30 domaćin Danska i Makedonija.