Moda & ljepota

ŠTO (NE)JESTI

Do ravnog trbuha određenim namirnicama

Složit' će te se s nama da ravan trbuh malo tko ima. Ili su vlasnici takvih aktivni sportaši, top modeli ili fitness ovisnici. No, nije uvijek točno ono što mislite. Mi ćemo vam dati nekoliko savjeta što izbjegavati, a što uzimati od namirnica kako bi vaš trbuh bio ravan.

Ilustracija   FOTO:zanosna.com
Piše: Republika.eu / Vecernji.hr

Nismo svjesni da svakodnevno unosom namirnica radimo jednu te istu grešku - unosimo previše soli. Namirnice bogate kalijem i vlaknima moraju se unositi što češće, a već spremljene obroke dodatno soliti moramo izbjegavati u širokom luku. Također, stručnjaci savjetuju da se restorani posjećuju što manje jer je tamo hrana dodatno začinjena. 

Ako imate problema sa zatvorom, hrana bogata vlaknima pomoći će vam riješiti taj problem jer potiče probavu. Stoga posegnite za narančama, gljivama, malinama, brokulom i kupusom, objavljuje večernji.hr.

Nadutost i zatvor čine vaš trbuh većim. Savjetujemo da u svoj organizam unosite što više tekućine tijekom dana, jer ako vodu zanemarite, smanjit će se razina kalija u organizmu i uzrokovati konstipaciju (zatvor). Namirnice poput banana i batata (slatkog krumpira) izvrsne su u borbi protiv viška masnoća na vašem trbuhu.

Preporuka je i izbjegavati hranu koja obiluje šećerom i masnoćama. Konzumirajte povrće skuhano na pari i cjelovite žitarice da "ozdravite" probavni sustav.