Moda & ljepota

KOJA TEHNIKA JE NAJBOLJA

Ombre, flamboyage ili balayage pramenovi postali su hit!

Svjedoci smo smo da se ombre tehnika bojanja kose, odnosno "izvačenje" pramenova na donjem dijelu kose pojavila kod većine djevojaka, kako na gradskim ulicama, tako i na crvenom tepihu. No, stiže konkurencija - flamboyage ili balayage! Koju tehniku odabrati?

Ilustracija   FOTO:Magazin.net.hr
Piše: Republika.eu / She.hr

Kako smo uvodno nahvalili već svima poznati ombre, poprilično je nepotrebno ispričati priču o ovoj tehnici bojanja ženske kose. Kosa je pri tjemenu tamnija, a kako se spuštamo do vrhova, ona postaje svijetlija. Ovom tehnikom krenulo se u postizanje prirodnog izgleda, a frizerima diljem svijeta to je pošlo za rukom. 


Jessica Alba odlučila se na ombre tehniku FOTO: 24sata.hr

No čini se kako je ove sezone ova tehnika uljepšavanja dobila konkurenciju –flamboyage. Sudeći po sličnom efektu na kosi i učinku pomlađivanja, zbog čega je ova tehnika postala predmet obožavanja brojnih zvijezda. Tajna se krije u posebnim samoljepljivim prozirnim folijama koje omogućuju potpuni nadzor cijelog postupka. Precizan rad i prirodan efekt sunca rezultat su ove tehnike.


Prozirne folije čine ovu tehniku posebno preciznom, FOTO: uelementu.com

Treća metoda koja je pokorila sve vjerne sljedbenice beauty trendova je balayage, koja je nastala 70-tih godina prošlog stoljeća u Parizu; riječ ‘balayage’ na francuskom znači ‘mesti’ i opisuje način na koji se nanosi boja.  Kada se kosa boji ovom tehnikom, boja se na pramen kose nanosi ravnomjerno, no na vrhovima kose stavlja se relativno manje boje, a pri korjenu kose boja se nanosi u gustom sloju. Time se postižu debeli i široki pramenovi koji izgledaju kao da su posvijetlili prirodnim putem. Još jedna bitna stvar primjenite li ovu tehniku - pri izrastanju kose na kojoj je primijenjen balayage ne nastaje vidljiva razlika između pramenova i korijena, dok je to kod klasičnih pramenova sa folijom itekako vidljivo.


Balayage tehnika FOTO: pricebook.rs

Izvor: she.hr