Moda & ljepota

ODLUKA JE NA NAMA

Tri pravila do savršenog izgleda u Novoj godini

Prvi radni dan je Nove 2014. godine. Sigurni smo kako ste bar u glavi posložili svoje planove, dugoročne ili kratkoročne, ovisno o vašim ciljevima. Jedan je sigurno smanjenje kilograma i čišćenje organizma nakon blagdanskih užitaka. Kako? Pratite ova tri koraka.

Ilustracija   FOTO:kaurista.com
Piše: Republika.eu / Body.ba

1. Neophodno vježbanje

Da znamo, stalno se stavlja naglasak na teretanu i vježbanje, ali je ono neophodno. Uplatite si mjesec unaprijed radi veće motivacije. Drugo što vam savjetujemo, s obzirom da zima nije u velikom minusu, je trčanje, brzo hodanje ili pak vožnja biciklom. Odvojite svoje slobodno vrijeme, bar 45 minuta dnevno i razgibajte svoje tijelo.

2. "Zašto?"

Postavite si ovo pitanje zbog čega vam je toliko važno biti u dobroj formi i lijepo izgledati. Stavite sve prednosti na papir, napišite svoje želje i razmišljanja. Pomoći će vam da ustrajte dugo u ovoj namjeri i da ne odustajte "na prvu"

3. Samo pozitiva

Nije bitno s spadate li među pretile, mršave ili vam samo treba malo više mišićne mase, Sve vas očekuje mukotrpan rad. Osim toga ne dozvolite da odustajete zbog mišljenja drugih. Vi pokušavate ostvariti svoje snove i definitivno nema boljeg načina za potrošiti popodnevne sate.

Izvor: Body.ba