Požeško-slavonska

INICIJATIVA GRADSKOG ODBORA HSS-A

Požegu proglasiti slobodnom od GMO-a

Predsjednik GO HSS-a Požega Predrag Livak pokrenuo je uz članove stranke inicijativu da se Grad Požega proglasi slobodnom zonom od GMO-a.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

U očekivanju sastanka na kojemu bi ova ideja bila razmotrena, požeški HSS prijedlog je uputio i požeškom gradonačelniku Vedranu Neferoviću, a medijima se obratio priopćenjem uz obrazloženje pokrenute inicijative.

"Svjesni smo opasnosti od genetskog inženjeringa u proizvodnji hrane i prekomjernoj primjeni umjetno proizvedenih sredstava za zaštitu u poljoprivredi kojima se uvelike onečišćuje okoliš. Predloženom inicijativom želimo zaštititi bioraznolikost i ekološku ravnotežu Požeške gore, grada Požege i njegove okolice. Uzmemo li u obzir prirodne vrijednosti i potencijale ovoga područja, o realizaciji naše ideje ovisit će razvoj ekološki prihvatljive poljoprivredne proizvodnje, turizma, kao i očuvanja biološke raznolikosti. Proglašenje Požege slobodnom zonom od GMO-a dali bismo doprinos i promoviranju njezinih sadašnjih vrijednosti i potencijala u održivom razvoju grada", stoji, između ostaloga, u priopćenju predsjednika požeškog HSS-a Predraga Livaka, uz napomenu da su ovakvu odluku već donijeli brojni hrvatski gradovi.