Moda & ljepota

BUDITE OPREZNI

Kako odabrati idealan zimski kaput?

Ugledali ste najljepši kaput na svijetu u izlogu jedne trgovine i on vam zbog svoje ljepote ne ide iz glave. No, jeste li se zapitali kako će vam on stajati s obzirom na konstrukciju vašeg tijela i dali je baš ta boja idealna za zimske dane.

Zimske jakne i kaputi   FOTO:fashion.hr / montemoda.me
Piše: Republika.eu / Zenstvena.com

Prvo pri odabiru kaputa odlučite koju boju kaputa želite. Odnosno, uvijek odaberite kaput crne, sive, smeđe ili neke druge tamnije boje koja se ne ističe, ako ga još nemate u svom ormaru. On će biti nošen uz sve kombinacije. No, ako imate kaput ili više njih u tim klasičnim bojama, dajemo vam zeleno svijetlo da eksperimentirate. Bijeli, zeleni, crveni kaput zasigurno će kao rezerva u ormaru uz par divnih kombinacija biti pun pogodak.

Dužina do koljena, ili malo iznad njih, koja bolje pristaje nižim osobama, je najprikladnija. Osim što će vas ugrijati, ispod ovih kaputa uvijek možete obući haljinu ili suknju. Pripazite da ne kupite preuzak model. Kaput dobro probajte i imajte na umu svu odjeću koju ćete nositi tijekom najhladnijih zimskih dana.

Visoke i krupnije žene izgledati će najbolje u jednostavnom, jasnom kroju. Trebaju izbjegavati one sa dvostrukim kopčanjem na grudima, te debeli materijal. Odaberite model koji izgleda dobro i kad se nosi otkopčan. Kaputi sa pojasom izgledaju dobro na mršavim i niskim ženama, odaberite one sa širokim pojasom koji će laskati debljem struku. Sve one jako niske žene trebaju naći kapute za svoju visinu. Veliki kaputi će vas "pojesti", pa birajte više one dužine do malo iznad koljena. Nosite visoke čizme sa visokim potpeticama iste boje kao i kaput ispod njega da vizualno izdužite svoju fihguru.


Pri odabiru zimskih jakni poigrajte se. Zimske jakne su must have svake sezone i on bi trebao biti glavna stvar tijekom zimskih mjeseci u vašem ormaru. Čak neki od krojeva zimskih pernatih jakni toliko moderno izgledaju da mogu zamjeniti kaput u pojedinim kombinacijama. One pak zimske jakne koje su klasičnog kroja, sa macom na kapuljači i lijepim kopčanjem biti će idealne na svakoj ženi. Savjet: visoke žene u ovom slučaju mogu nositi većinu zimskih jakni, no one nižeg rasta neka ne pretjeraju sa debljinom i predugačkom jaknom. Ona će "sakriti" sve vaše prednosti i učiniti vas još nižom.

Izvor: Zenstvena.com