Crna kronika

PRIJETI KAZNA ZATVORA

Pse ubila vlasnica azila jer se o njima više nije mogla brinuti?

Priča koja je šokirala javnost, o smrti više od 40 pasa u zagrebačkom ilegalnom azilu, dobila je svoj epilog. Dva su osumnjičena, a među njima je i vlasnica skloništa...

Ilustracija   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Media Servis

Mješance, ali i čistokrvne pse čiji je dom bio neprijavljeno prihvatilište udruge Astor u Novom Zagrebu, ubila je njihova vlasnica ubrizgavši im sredstvo za eutanaziju. U tome je imala i pomoćnika, tajnika udruge.

"Sumnja se da su tijekom studenog ove godine osumnjičena koja je brinula o psima i drugoosumnjičeni dogovorili počinjenje kaznenog dijela nakon čega je osumnjičeni nabavio sredstvo za eutanaziju i tijekom studenog ove godine predao ga osumnjičenoj. Osumnjičena je nabavila medicinski pribor te je 6. prosinca oko 15 sati intravenozno psima ubrizgala sredstvo za eutanaziju nakon čega su svi psi uginuli", izvijestila je Marta Vrdoljak, policijska službenica za odnose s javnošću PU Zagrebačke.

Priča je u javnost isplivala početkom tjedna. 40 leševa ugledao je prolaznik i o svemu obavijestio policiju. Nagađalo se da su pse ubili kamatari zbog duga vlasnice. No, istina je realnija - vlasnica se o njima više nije mogla brinuti. Tu priča dobiva svoju licemjernu stranu, naglašava Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

"Ta žena je usmrtila te životinje na jednak način kao što se usmrćuju diljem Hrvatske, ali legalno", rekao je Oman.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava zbog ubijanja i mučenja životinja. Prijeti im kazna od dvije godine zatvora. Zakon je promijenjen pa bi zbog istog zločina prije samo godinu dana dobili 6 mjeseci. Da su istu stvar napravili u registriranom skloništu, prošli bi potpuno nekažnjeni.