Crna kronika

[FOTO] VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Vatrogasci tijekom noći uspjeli lokalizirati požar u 'Šećerani'

Osječki vatrogasci lokalizirali su veliki požar koji je sinoć buknuo u šećerani...

Piše: Republika.eu

[09:08]
Požar je izazvalo zapaljenje transportne trake u skladištu stočne hrane i šećera. U gašenju je cijelu noć sudjelovalo 30 vatrogasaca s pet vozila te radnici šećerane, rekao je za Media servis vatrogasni zapovjednik Boris Banjan.

''Požar je praktički lokaliziran. Uspjelo se spasiti 20,30 posto tih paleta sa šećerom, ostalo je uništeno u požaru. Sad nam je u centru pažnje stočna hrana, u skladištu ima još isparavanja i dima, to sada pokušavamo raščistiti kako bi bili sigurni da se požar neće proširiti na tu stočnu hranu'', izvijestio je Banjan.

Prema njegovim informacijama, u skladištu Osječke šećerane bilo je pohranjeno oko tri i pol tisuće tona briketa stočne hrane te još dvije i pol tisuće tona šećera. Zapaljenje šećera dodatno je, kaže, otežalo intervenciju, jer se karmelizirani šećer vatrogascima hvatao za obuću i zaštitne maske.


[23:11]
Iz za sada nepoznatih razloga, sinoć oko 18 sati buknuo je veliki požar u Tvornici šećera Osijek!

Građani su zabrinuti zbog gustog crnog dima koji se nadvio nad Osijekom!

24sata javlja kako osječka policija kaže da nema ozlijeđenih te da su gasitelji još na terenu.

HRT javlja kako komadi zapaljene gume padaju na stočnu hranu i palete šećera. Skladište je dugo 100, a široko 30 metara.

Prema neslužbenim informacijama, požar je lokaliziran, a izbio je u skladištu šećera i stočne hrane. Vatrogasci i djelatnici šećerane pokušavaju spasiti ostatak robe.

Uzrok i šteta utvrdit će se nakon očevida.