Crna kronika

OPTUŽBE ZA MALVERZACIJE

Optužno vijeće za šestorku iz afere Core Media

Na zagrebačkom Županijskom sudu zakazana je sjednica Optužnog vijeća za Vladimira Šelebaja Selliera i petero osumnjičenih za malverzacije u slučaju Core Media...

Siniša Svilan   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Media Servis

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu Šelebaja i ostale lani u studenom optužilo je za zlouporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju te pomaganje u istima. Tereti ih za izvlačenje najmanje 16 milijuna kuna iz produkcijskih tvrtki Core Media i Media Spot preko fiktivnih računa te neplaćanje 3,1 milijuna kuna PDV-a.

"Njih šest bi se trebali pojaviti na zatvorenoj sjednici Optužnog vijeća na kojoj će se ukratko izložiti optužnica i stav okrivljenika, jesu ili nisu krivi. I onda će sud odlučiti hoće li potvrditi optužnicu i krenuti dalje u postupak", rekao je za Media servis Anto Nobilo, odvjetnik bivše Šelebajeve supruge Dijane Čuljak koja će na Vijeću izjaviti da nije kriva.

Podsjetimo, istraga protiv Šelebaja tekla je istodobno suđenju Siniši Svilanu, bivšem programskom direktoru Nove TV, koji je u aferi Core Media nepravomoćno osuđen za primanje mita. Na suđenju je svjedočila i Čuljak, koja je potom i uhićena, nakon što je USKOK odustao od ispitivanja zaštićenog svjedoka. Tajanstveni svjedok Krešo navodno je istražiteljima rekao da su 'oprane honorare' od Core Medije primali i političari, čelnici državnih tvrtki, tiskanih medijima i javne televizije.