Crna kronika

ZDRAVSTVENI RAZLOZI

Sanaderov punac nije došao na sud

Sanaderov punac Ivo Šarić zbog zdravstvenih razloga nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja u slučaju Fimi medija.

Ivo Šarić   FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

[10:33]
83-godišnji Šarić trebao je svjedočiti o porjeklu obiteljske imovine Sanaderovih, no nije došao na ročište zbog pogoršanog zdravlja. Sudskom vijeću dostavio je liječničku potvrdu od 21. ovog mjeseca o kroničnoj bolesti, no bez preciziranja trentnog zdravstvenog stanja. 

Sudsko-medicinski vještak Dušan Zečević naveo je kako je iz dokumentacije vidljivo da se Sanaderov punac liječio od urosepse i miokardiopatije zbog čega mu je ugrađen pacemaker. 

Sanader se nadovezao, potvrdivši zdravstvene probleme suprugina oca. Inače, Šarić je prije godinu i pol također bio pozvan na sud u slučaju Fimi medija, no tada je iskoristio pravo da ne svjedoči protiv člana obitelji. Iz spisa su potom izdvojeni iskazi njega i supruge Karmele USKOK-u u kojima su u istrazi teretili Sanadera.


[07:03]
Na suđenju Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima za izvlačenje oko 70 milijuna državnih kuna u slučaju Fimi medija trebao bi svjedočiti Sanaderov punac Ivo Šarić...

Svjedok Šarić trebao bi iskazivati o porjeklu imovine Sanaderovih, nakon što je prije godinu i pol dana u istom postupku odbio svjedočiti protiv bivšeg premijera i šefa HDZ-a. Podsjetimo, Šarić je tada zajedno sa suprugom iskoristio zakonsku blagodat nesvjedočenja zbog rodbinske veze sa Sanaderom. Evo što je tada rekao na upit sutkinje.

'Želite li svjedočiti ili ne?', upitala je tada svjedoka sutkinja Ivana Čalić. "Ne želim svjedočiti i eventualno ako sam nešto rekao, neka se sve ukine", odgovorio joj je Šarić.

Iz spisa su potom kao dokazi izdvojeni iskazi Šarićevih USKOK-u u kojima su u istrazi afere Fimi medija teretili zeta. Šarić je bio ispitan jer ga je Sanader navodno koristio za prikrivanje nezakonitosti, a naknadno je grafološko vještačenje pokazalo da su neki njegovi potpisi na austrijskim štednim knjižicama krivotvoreni. Hoće li se Sanaderov punac iznova pozvati na mogućnost nesvjedočenja protiv člana obitelji, ostaje vidjeti.