Crna kronika

ISPITANI SVJEDOCI

Osumnjičeni osječki zamjenik državnog odvjetnika Vojislav Milivojević pušten iz pritvora

Vojislav Milivojević, zamjenik osječkog općinskog državnog odvjetnika, Danijel Milas, policijski kriminalist PU osječko-baranjske, te Zdravko Hercegovac pušteni su iz istražnog zatvora u Zagrebu u petak kasno navečer.

Sjedište USKOKA u Zagrebu   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Glas Slavonije

- Prestali su postojati razlozi zbog kojih je istražni zatvor određen - kazao je kratko Dražen Srb, Milivojevićev odvjetnik. Naime, istražni zatvor je određen dok se ne saslušaju svjedoci. Svjedoci su ispitani, a trojka nakon toga puštena, donosi današnji Glas Slavonije.

Podsjetimo,USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv četiri osobe. Nakon što su ispitane, protiv trojice je određen istražni zatvor. Trećeosumnjičena osoba već se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog počinjenja drugog kaznenog djela. Prvoosumnjičenog osječkog općinskog zamjenika državnog odvjetnika USKOK sumnjiči da je u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, 5. lipnja ove godine, od trećeosumnjičenika primio novac kako bi utjecao da se, povodom kaznene prijave koja je podnesena protiv njega zbog prijevare, neće pokrenuti kazneni postupak bez obzira na stanje spisa.

Drugoosumnjičeni policajac sumnjiči se da je trećeosumnjičenika, posredovanjem jedne muške osobe, izvijestio o stanju spisa vezanog uz kaznenu prijavu koja je podnesena protiv njega. Policajca se sumnjiči da ga je potom upoznao s tijekom izvida i tako mu omogućio poduzimanje radnji u cilju izbjegavanja kaznenopravne odgovornosti. Osim navedenog, policajac ga je uputio da podnositelju prijave preda određeni iznos novca kako bi ga “malo smirio.” Milivojevića se nadalje sumnjiči da je, u drugoj polovini ove godine u Osijeku, na traženje četvrtoosumnjičenika, intervenirao da se u drugostupanjskom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku usvoji žalba dvojice optuženika koji su prvostupanjskom presudom osuđeni na kaznu zatvora.